Primul-ministru a subliniat ca ''este important sa nu mentinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta sa ramana o ''structura credibila'', conform Mediafax.

El a aratat ca actualul presedinte al ANAF trebuie sa isi clarifice situatia in justitie. Presedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finantelor de a-si prezenta demisia, calificand dosarul DNA in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, alaturi de vicepresedintele Mihai Gogancea-Vatasoiu, drept "kafkian".

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia presedintelui ANAF, Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub acuzare de catre DNA in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Ea a subliniat ca activitatea ANAF se desfasoara normal, ceea ce este cel mai important lucru in acest moment.
Diaconu si Gogancea-Vatasoiu sunt urmariti penal pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, in dosarul parlamentarilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, a transmis DNA. Presedintele ANAF a stat miercuri circa o ora la sediul DNA.

Sursa foto: Mediafax Foto