Presedintele Klaus Iohannis se va adresa, luni, la ora 16.00, plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, mesajul vizand teme de politica interna, iar la sedinta va fi prezent si premierul Dacian Ciolos, potrivit Mediafax.

Seful statului a solicitat conducerii Parlamentului sa adreseze un mesaj, insa in scrisoarea transmisa presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, nu se precizeaza care sunt temele punctuale care vor fi abordate de presedinte in discursul sau. Calin Popescu Tariceanu a precizat, saptamana trecuta, ca este vorba despre "probleme de politica interna".

Presedintele a solicitat sa vina in Parlament, pe 16 februarie, inaintea controverselor generate de cazul ANAF-Intact si de declaratiile sale pe aceasta tema. La sedinta va participa si premierul Dacian Ciolos, care a fost prezent in Senat, miercuri, tocmai pentru a da explicatii in legatura cu acest caz, la cererea senatorilor.

Dupa sedinta Parlamentului, la ora 17.00, cei doi vor avea intalnirea saptamanala de lucru. Vineri noaptea, la finalul Consiliului European, presedintele Klaus Iohannis a prezentat concluziile acordului referitor la relatia Marea Britanie-Uniunea Europeana, precizand ca romanii trebuie sa stie ca accesul pe piata muncii nu le va fi ingradit si vor beneficia in continuare de prestatiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi in continuare alocatii.

In cadrul aceleiasi conferinte, Iohannis a facut precizari legate si de afirmatiile sale in cazul ANAF-Intact. "Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe, sa apar pe cineva in fata legii. Este evident, si am spus acest lucru de nenumarate ori, ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata (...) Am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit in aceste zile via Facebook", a afirmat Iohannis.

Citeste si:
Iohannis, către medici: Echipamentele vor ajunge în curând în spitale
Klaus Iohannis, mesaj către...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
USR vrea impozitarea cu 90% a pensiilor speciale de peste 3.500 lei
Setari Cookie-uri