Trei sferturi dintre senatori au lipsit, marti dimineata, la dezbaterea la care a participat ministrul Sanatatii, Patriciu Andrei Achimas, in conditiile in care chiar ei l-au invitat pentru a le prezenta situatia din acest domeniu.

Ministrul Sanatatii a ajuns in sala de plen a Senatului la ora convenita – 9.30, insa in sala erau doar cativa senatori. Cu cateva minute inainte de ora 10.00, unul dintre secretarii de sedinta a facut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar inceperii sedinta, conform Mediafax.

Presedintele de sedinta, Augustin Mitu, a facut chiar un apel catre senatori pentru a putea incepe sedinta.
“Declar deschisa sedinta. Si-au anuntat prezenta 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru“, a spus, de la microfonul Senatului Augustin Mitu. Sedinta a putut fi deschisa deoarece si-au inregistrat prezenta 82 de senatori, adica mai mult de 50%+1 (care inseamna exact 82 de senatori).

Primul vot, cel pe ordinea de zi a sedintei, a fost dat de doar 44 de senatori.

Ministrul Sanatatii a fost chemat marti in Senat, la Ora Ministrului, sa discute despre salarizarea unica a personalului medical si sanitar, programul de rezidentiat si alte probleme din sanatate.

Citeste si:
Medicii romani, tentati cu salarii de 6.000 de euro in Germania
Cum sunt atrasi medicii...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Victor Costache asigura medicii ca vor primi salariile pe decembrie