Basescu vrea sa fie moldovean. A solicitat cetatenie Republicii Moldova

Traian Basescu si Maria Basescu au solicitat cetatenia Republicii Moldova pe data de 8 martie, a declarat Ana Samson, consultant principal pentru relatii publice al Presedintiei Republicii Moldova, precizand ca cererile sunt in curs de avizare, scrie Mediafax.

"A fost depusa (cererea pentru obtinerea cetateniei-n.r.), pe data de 8 martie, de catre domnul si doamna Basescu. Cererea este in proces de avizare la mai multe institutii ale statului, iar dupa ce institutiile vor da avizul urmeaza ca presedintele Republicii Moldova sa ia decizia de acordare", a declarat Ana Samson, consultant principal pentru relatii publice al Presedintiei Republicii Moldova.

Ana Samson a afirmat ca termenul legal pentru avizarea cererilor de cetatenie este de un an de zile, insa, daca avizele vor fi primite mai devreme termenul va fi mai scurt.

"In termen legal este vorba despre un termen de un an de zile, dar sigur ca in momentul in care institutiile vor aviza mai rapid aceasta cerere, presedintele va lua cererea mai devreme", a spus Ana Samson.
Potrivit unor surse, experienta anterioara a institutiilor de la Chisinau arata ca cererile ar putea fi avizate chiar si intr-un termen de trei sau patru luni de zile.

Citeste si:
Băsescu îi acuză pe Barna și pe Orban că au prezentat un sondaj cu...
Băsescu îi acuză pe Barna și...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri