Traian Basescu: Am declarat cand eram presedinte ca mi-as dori sa am cetatenia Republicii Moldova

Traian Basescu a declarat vineri ca cererea sa de a obtine cetatenia Republicii Moldova este problema autoritatilor de la Chisinau si ca a facut solicitarea in spiritul a ceea ce a spus de cand era presedintele Romaniei in functie, ca si-ar dori acest statut de cetatean al R. Moldova.

"Este problema autoritatilor din Republica Moldova (solutionarea cererii sale de obtinere a cetateniei R. Moldova-n.r.). Solicitarea am facut-o in spiritul a ceea ce am declarat cand eram presedinte in functie, ca mi-as dori sa am si cetatenia Republicii Moldova", a fost singurul comentariu al fostului presedinte, Traian Basescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Intrebat de o jurnalista daca intentioneaza sa candideze la presedintia Republicii Moldova, Basescu a raspuns: "Seara placuta, doamna". Traian Basescu si Maria Basescu au solicitat cetatenia Republicii Moldova pe data de 8 martie, a declarat, vineri, Ana Samson, consultant principal pentru relatii publice al Presedintiei Republicii Moldova, precizand ca cererile sunt in curs de avizare.

"A fost depusa (cererea pentru obtinerea cetateniei-n.r.), pe data de 8 martie, de catre domnul si doamna Basescu. Cererea este in proces de avizare la mai multe institutii ale statului, iar dupa ce institutiile vor da avizul urmeaza ca presedintele Republicii Moldova sa ia decizia de acordare", a declarat Ana Samson, consultant principal pentru relatii publice al Presedintiei Republicii Moldova.

Ana Samson a afirmat ca termenul legal pentru avizarea cererilor de cetatenie este de un an de zile, insa, daca avizele vor fi primite mai devreme termenul va fi mai scurt.

Citeste si:
Băsescu îi acuză pe Barna și pe Orban că au prezentat un sondaj cu...
Băsescu îi acuză pe Barna și...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Traian Basescu anuntase inca din 2013 ca doreste sa depuna cerere pentru cetatenia moldoveana, dupa ce-si va incheia si cel de-al doilea mandat de presedinte. De altfel, prima vizita pe care facut-o, in aprilie 2015, a fost la Chisinau. Cu acel prilej, fostul sef de stat a spus ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, invocand faptul ca situatia politica din aceasta tara nu este "propice" pentru un astfel de demers.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri