''Guvernul pe care il conduc este profund socat si preocupat de situatia grava produsa de exploziile de la Bruxelles, din aceasta dimineata. Guvernul Romaniei condamna cu fermitate aceste manifestari de violenta si isi exprima sprijinul pentru autoritatile belgiene si europene pentru a pune capat unor asemenea situatii si pentru consolidarea securitatii in spatiul european. De asemenea, Guvernul Romaniei transmite condoleante familiilor victimelor si asigura cetatenii ca s-au luat toate masurile necesare pentru consolidarea securitatii pe plan intern", a transmis premierul Dacian Ciolos intr-un comunicat remis presei.

De asemenea, el arata ca Executivul tine in permanenta legatura cu comunitatea romaneasca de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadei Romaniei la Bruxelles.

Exploziile produse marti in Aeroportul Zaventem si in statii de metrou din Bruxelles, soldate cu cel putin 13 morti si zeci de raniti, sunt, cel mai probabil, o serie de atacuri teroriste coordonate comise de reteaua terorista Stat Islamic.

Cel putin 13 persoane au murit, iar alte 35 sunt grav ranite in urma exploziilor produse pe un aeroport si in statii de metrou din orasul belgian Bruxelles, in ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate.