"Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a declarat, la PROTV, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi.

"Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a afirmat procurorul sef al DNA, facand referire la "prea multi" parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la inchisoare, cu suspendare, dar care sunt inca in functie, scrie Mediafax.

Aflata la al doilea mandat in fruntea DNA sefa procurorilor reclama presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza. "In primii 3 ani, am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin incercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare in Parlament o putem considera o forma de presiune", a declarat procurorul sef al DNA, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PROTV.

Legat de numarul de procurori pe care il are DNA, Kovesi a afirmat ca sunt prea putini pentru numarul mare de corupti din Romania. "Sunt in jur de 8.000 de dosare in lucru in acest moment. Una dintre cele mai mari provocari vizeaza volumul foarte mare de dosare cu care se confrunta DNA. Si anul trecut am avut 10 mii de dosare in lucru in conditiile in care doar 90 de procurori instrumenteaza aceste dosare".

Sursa foto: Mediafax Foto

Citeste si:
Conditiile pentru ca Tariceanu sa candideze la alegerile prezidentiale
Revista presei 25 iulie....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce scrie presa internationala despre protestul diasporei din Capitala