''Daca exista un astfel de proiect de lege, eu cred ca el ar trebui sprijinit. Nu am avut o discutie pe tema asta in partid. Acum, nu cred ca daca dna Kovesi sustine un anumit punct de vedere, va trebui sa fie imbratisat de toata lumea. Intamplator, asta e gandirea mea. Un om care a fost condamnat pentru fapte de coruptie, chiar daca nu e condamnat cu executare, ci e condamnat cu suspendare, inseamna ca nu mai poti avea incredere in ei, sa lasi destinele comunitatii pe umerii lui'', a afirmat liberalul, scrie Mediafax.

Laura Codruta Kovesi a lansat aceasta sugestie intr-o emisiune difuzata duminica de ProTv. "Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a spus procurorul sef al DNA, facand referire la "prea multi" parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la inchisoare, cu suspendare, dar care sunt inca in functie.

Aflata la al doilea mandat in fruntea DNA, sefa procurorilor a reclamat presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza. "In primii 3 ani, am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin incercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare in Parlament o putem considera o forma de presiune", a acuzat ea.

Citeste si:

Legat de numarul de procurori pe care il are DNA, Kovesi a afirmat ca sunt prea putini pentru numarul mare de corupti din Romania. "Sunt in jur de 8.000 de dosare in lucru in acest moment. Una dintre cele mai mari provocari vizeaza volumul foarte mare de dosare cu care se confrunta DNA. Si anul trecut am avut 10 mii de dosare in lucru in conditiile in care doar 90 de procurori instrumenteaza aceste dosare", a explicat Kovesi.

Sursa foto: Mediafax Foto