"Am citit si eu in ziare ca distinsul meu fost coleg si fost presedinte al Partidului National Liberal, nu ii rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Cand un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-as gandi sa reflectez. Pana atunci, insa, imi vad de indatoririle mele pe care mi le indeplinesc de peste 70 de ani in Partidul National Liberal, pe care nu l-am parasit nici cand am fost amenintat cu moartea sau inchis. Cand un liberal adevarat mi-ar cere demisia, as sta sa ma gandesc. Pana atunci sa ne vedem de treaba si fiecare sa se aseze acolo unde crede ca ii este rostul si interesul", a declarat Mircea Ionescu Quintus, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a PNL.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri ca desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primaria Capitalei este "o imbecilitate a PNL", care poate fi contracarata numai daca presedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus isiva opune veto-ul moral si politic sau isi va da demisia.

“Cred ca singura posibilitate pentru a contracara aceasta imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astazi de a desemna un astfel de candidat, este ca presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, sa opuna veto-ul sau, moral si politic, acestei decizii. Cealalta varianta este sa-si dea demisia de onoare din calitatea de presedinte al PNL, daca ramane fidel idealurilor sale liberale din tinerete si care l-au purtat pana in ziua de astazi”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Mircea Ionescu Quintus este singurul care s-a abtinut la votul privind validarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Capitalei. El a criticat conducerea PNL pentru ca nu a desemnat un om din interiorul partidului si nu a avut un plan de rezerva in cazul retragerii din cursa a lui Ludovic Orban.

Sursa foto: Mediafax Foto