Dacian Ciolos a primit un salariu net in ianuarie de 15.825 lei , iar Dragos Tudorache, seful Cancelariei si secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu au primit 13.863 lei, iar salariul directorilor, secretarilor si consilierilor de stat sunt cuprinse intre 5.162 si 7.827 de lei.

Datele au fost date publicitatii de Secretariatul General al Guvernului, ultimele informatii publicate fiind din ianuarie 2013, cand salariul premierului Victor Ponta era de 6.184 lei, conform Mediafax.

Deasemenea, secretar general adjunct a castigat in aceeasi luna 5.162 lei net, subsecretarii de stat 4.357 lei, iar directorii gradul 3, directorul adjunct si sefii de birou au primit salarii cuprinse intre 5.6786 si 7.191 lei.

In ceea ce priveste consilierii superiori, consilierii principali si consilierii asistenti, expertii superiori si expertii principali, salariile sunt cuprinse intre 5.4356 - 4.289 lei, iar cele ale referentilor intre 5.1630 si 1.942 lei.

Referitor la functiile contractuale, SGG precizeaza ca salariul net al directorilor de cabinet, directorilor adjuncti, sefilor de birou, consilierilor, expertilor si referentilor este cuprins intre 4.004 si 1.630 lei.

Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea la inceputul lunii iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier.

Guvernul stabilea ca aceasta crestere sa fie aplicata presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii, presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ministrilor, vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatului Poporului, presedintelui Consiliului Legislativ si celui al Curtii de Conturi, sefului SGG si celui al Cancelariei premierului.

Senatul a adoptat in noiembrie 2015 un proiect de respingere a ordonantei privind marirea salariilor a 48 de inalti demnitari, cu 90 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si sase abtineri, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri