Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, ii transmite liderului partidului, Liviu Dragnea, ca viitorul PSD nu trebuie sa fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzandu-l ca arunca in mod iresponsabil in spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.

''Am fost mereu un om de stanga. De peste 20 de ani, mi-am dedicat viata principiilor si valorilor social-democrate. Am luptat impreuna, am castigat impreuna si am suferit impreuna de multe ori. Impreuna am dus campanii chiar impotriva unora care astazi sunt in partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) si ne dau lectii despre ce inseamna sa fii social-democrat. Care ne spun noua ca trebuie sa inaltam ziduri cat mai inalte, care sa ne apere de realitatea de afara. Eu cred ca acest lucru este profund gresit. Si ca social-democratia inseamna tocmai sa daramam zidurile dintre noi si oameni. Sa fim aproape de ei si sa gasim solutii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, sa fac echipa cu Liviu Dragnea. Pentru ca amandoi am fost de acord sa venim in fata Congresului cu o promisiune ferma, din suflet: modernizarea stangii din Romania. Si reasezarea ei pe trei principii fundamentale: decenta, integritate si responsabilitate. Sa dam un semnal clar pentru intreaga clasa politica ca e timpul sa se schimbe si ca PSD – cel mai mare si important partid din Romania, va fi varful de lance al acestei schimbari. Acea promisiune sa stii ca o respect, Liviu!'', a scris presedintele Camerei Deputatilor duminica pe Facebook.

Valeriu Zgonea argumenteaza ca sutele de mii de membri PSD sunt ''oameni muncitori, responsabili si decenti'' care nu trebuie sa sufere din cauza lui Liviu Dragnea.

''Nu trebuie sa permitem NICIODATA ca acesti oameni sa fie etichetati cu eticheta pe care nu o merita. NU trebuie sa fie in defensiva atunci cand cer votul cinstit al oamenilor care vad in noi speranta unui viitor mai bun ! Nici sa li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut! Nu accept ca munca acestor oameni sa fie calcata-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci cand noi le permitem sa apara. PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia. Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie. A fi lider inseamna a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar in PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumatate de milion de suflete. Carora trebuie sa le insufle incredere si speranta. Nicidecum sa le arunce in spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care si eu si Liviu l-am impartasit atunci cand am venit in fata Congresului. Este un crez de care eu ma voi tine pana la capat! Sper si cred ca, dupa toata emotia de vineri, te vei tine si tu, Liviu!'', este mesajul presedintelui executiv al PSD catre actualul lider.

El subliniaza ca PSD este o familie, in care principiul de baza este solidaritatea, dar ca aceasta trebuie sa fie cu valorile si principiile de stanga, nu impotriva justitiei.

''Viata ne-a demonstrat ca ori de cate ori am fost duplicitari si pasivi fata de dorintele oamenilor, lumea ne-a sanctionat si am pierdut alegerile. Si nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat sa fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o sansa istorica: sa recastigam alegerile locale si parlamentare. Si sa guvernam din nou tara in interesul oamenilor. Vom castiga alegerile locale pentru ca am demonstrat seriozitate si performanta in ceea am facut in administratia locala. Dar putem pierde definitiv increderea oamenilor in marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al infrangerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toti ce ne dorim si ce alegere facem ...'', conchide Valeriu Zgonea.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea sa se retraga, au relatat surse din PSD pentru MEDIAFAX. Totodata, numarul 2 din PSD a incercat sa forteze o sedinta a Comitetului Executiv care sa convoace un congres al partidului. Liderii organizatiilor PSD au fost insa solidari cu Liviu Dragnea.

Dupa intalnirea cu toti liderii aflati in sediul central al partidului, in timp ce acestia il asteptau pe presedintele PSD in fata camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a parasit furios sediul PSD si a declarat ca se gandeste pana luni daca renunta la toate functiile din partid. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca partidul a decis ''aproape'' in unanimitate ca el sa ramana la conducerea social-democratilor pentru a gestiona campania electorala, precizand ca discutia va fi reluata dupa alegerile locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri