Cristian Ghinea, consilierul de stat pe afaceri europene, a fost propus ca ministru la Ministerul Fondurilor Europene

Cristian Ghinea, consilier de stat pe afaceri europene, la cancelaria premierului, a fost ales ca propunere pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, conform unor surse politice.

Cristian Ghinea este cel care ar urma sa preia Ministerul Fondurilor Europene in urma demisiei date de catre Aura Raducu, la solicitarea premierului Dacian Ciolos, care s-a declarat nemultumit de activitatea acesteia in institutie., conform Mediafax.

Propunerea ar urma sa fie inaintata presedintelui Klaus Iohannis.

"(...) avand in vedere nemultumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, imi depun demisia din functia de ministru al fondurilor europene. Regret ca nu am avut sansa de a duce la bun sfarsit actiunile propusem, dar raman un sustinator al politicii de coeziune, al principiilor europene si al utilizarii cat mai eficiente si profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economica si sociala a tarii", preciza Aura Raducu.

Raducu este al doilea ministru care paraseste guvernul tehnocat, dupa ministrul Muncii, Ana Costea. Si la Ministerul Muncii a fost numit unul dintre consilierii premierului, Dragos Pislaru.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Câți bani au fost alocați pentru cultură în ultimii...
Câți bani au fost alocați...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri