Victor Ponta se intoarce si aduce cu el si lupta anti-Justitie. Ce legi-surpriza pregateste PSD in Parlament

Victor Ponta isi doreste sa preia functia de presedinte al Camerei Deputatilor cu scopul de a debloca proiectele legislative de modificare a legislatiei penale, care zac in acest moment in sertarele Parlamentului. Astfel, Ponta ar castiga simpatia liderilor PSD din teritoriu, suparati ca partidul i-a lasat pe mana Justitiei, si ar fi o razbunare personala pe DNA, conform Adevarul.

Victor Ponta este la un pas sa preia sefia Camerei Deputatilor, dupa ce mai multi lideri ai PSD din teritoriu au pus presiune pe Liviu Dragnea sa-l numeasca pe fostul premier in locul lui Valeriu Zgonea, exclus din partid pe motiv de „deviationism“: i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea pentru ca a fost condamnat in dosarul Referendumul. De ce insista partidul ca Victor Ponta sa devina al treilea om in stat, in conditiile in care Ponta este trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari? Raspunsul tine exact de pozitia PSD fata de Justitie. Surse din PSD au povestit pentru „Adevarul“ ca mai multi parlamentari ai partidului pregatesc o noua ofensiva impotriva legislatiei penale.

„Asa cum stiti, Valeriu Zgonea a refuzat sa puna pe ordinea de zi proiectele de lege care ciuntesc Codul Penal, Codul de Procedura Penala, legea incompatibilitatii si altele. Cu Ponta ar fi mult mai usor, pentru ca el nu are nimic de pierdut“, a spus un vicepresedinte al PSD pentru „Adevarul“. Aceleasi surse sustin ca Marius Manolache ( finul lui Victor Ponta) si Catalin Radulescu sunt cei mai vocali parlamentari ai PSD impotriva Justitiei. In acest moment, in sertarele Parlamentului zac nu mai putin de 20 de proiecte legislative de modificare a legislatiei penale – majoritatea semnate de alesi PSD si UNPR, unele dintre ele chiar de catre Marius Manolache.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri