”Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii”, a anuntat biroul de presa al Guvernului, conform News.ro

Potrivit unor surse guvernamentale, ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Sanatatii ar urma sa aiba loc in cursul zilei de vineri.

Informatiile privind intentia de nominalizare a lui Voiculescu, in prezent consilier al ministrului Finantelor, au aparut inca de pe 17 mai, cand premierul Dacian Ciolos a discutat cu acesta.

Vlad Voiculesc a initiat "reteaua citostaticelor"

Citeste si:

Vlad Voiculescu a initiat ”reteaua citostaticelor”, alcatuita din voluntari care timp de mai multi ani au transportat in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile romanesti.
Vlad Voiculescu este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea in MInisterul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.

Sursa foto: agerpresfoto