Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu in functia de ministru al Sanatatii. Ceremonia de depunere a juramantului de catre Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii, va avea loc la Palatul Cotroceni. Preluarea functiei de catre Vlad Voiculescu pune capat interimatului asigurat de catre prim-ministru din 9 mai, cand a demisionat Patriciu Achimas- Cadariu.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a transmis presedintelui Romaniei, joi seara, propunerea de numire ca ministru al Sanatatii a lui Vlad Voiculescu.
Informatiile privind intentia de nominalizare a lui Voiculescu, in prezent consilier al ministrului Finantelor, au aparut inca de marti, cand premierul Dacian Ciolos a discutat cu acesta, conform News.ro

Vlad Voiculescu a initiat ”reteaua citostaticelor”, alcatuita din voluntari care timp de mai multi ani au transportat in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile romanesti.
Vlad Voiculescu este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea in Ministerul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.

Potrivit declaratiei de avere, Vlad Voiculescu are un teren intravilan in suprafata de peste 3.400 de metri patrati in comuna Branesti din judetul Dambovita, unde detine si un spatiu de productie, potrivit declaratiei de avere din 2016. In document nu figureaza alte proprietati.

Cea mai mare parte a averii sale se afla in conturi bancare: un cont in euro de 14.837 de euro la Erste Bank, un depozit de 53.122 de euro la Banca Transilvania si un cont curent de 25.000 de lei, la aceeasi banca. El mai declara 14.000 de lei cash si 32.000 de euro.

De asemenea, Vlad Voiculescu are actiuni de 6.257 de euro la Erste Group Bank, unde a fost vicepresedinte al Diviziei de Finantari de Infrastructura.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Reactii dupa amanarea examenului de rezidentiat 2019