De asemenea, Marian Capatana ramane cu condamnarea de trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta, dispusa de Tribunalul Constanta la inceputul anului. Curtea de Apel Constanta a mai decis ”confiscarea speciala” de la Marian Capatana a sumei de 265.000 de euro si a inlaturat dispozitiile privind confiscarea acestei sume de la Mircea Basescu.

Totodata, instanta a ridicat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Mircea Basescu.

Capatana si Basescu au fost obligati si la plata a 800 de lei cheltuieli judicare catre stat. Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva. Instanta stabilise initial ca se va pronunta miercuri in acest dosar, insa a ramas in pronuntare.

Ultimul termen in procesul in care Mircea Basescu si Marian Capatana au fost judecati, in apel, pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la aceasta infractiune, a avut loc in 8 iunie, la Curtea de Apel Constanta.

Atunci, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a spus, in fata instantei, ca pedepsele primite de Mircea Basescu si Marian Capatana la Tribunalul Constanta sunt "nejustificat de blande" fata de gravitatea infractiunilor si a solicitat pentru Mircea Basescu o pedeapsa orientata spre cea maxima prevazuta de lege, precizand ca acesta nu a recunoscut comiterea faptei. Pentru Marian Capatana, procurorul DNA a cerut o pedeapsa medie.

Citeste si:

Avocatii lui Mircea Basescu au contestat probele din dosar si au cerut achitarea acestuia. Unul dintre avocatii lui Mircea Basescu a solicitat instantei sa decida rejudecarea cauzei si sa trimita dosarul la instanta de fond. Celalalt aparator al lui Mircea Basescu a cerut ca, in cazul in care clientul sau va fi condamnat, sa fie suspendata executarea pedepsei sub supraveghere, precizand ca acesta a stat in arest preventiv si apoi in arest la domiciliu mai bine de un an.

In 8 ianuarie, magistratii Tribunalului Constanta i-au condamnat pe Mircea Basescu la patru ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, iar pe Marian Capatana la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta.

Decizia instantei nu era definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Constanta de DNA, pe de o parte, si de Mircea Basescu si Marian Capatana, de cealalta parte.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit 250.000 de euro de la denuntatorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de Sandu Anghel (tatal lui Florin Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv si, ulterior, la domiciliu, din 19 iulie 2014 pana in 24 iunie 2015.