Avocatul Gheorghe Piperea conditioneaza preluarea conducerii PNL Bucuresti de libertatea de a avea drept de veto in cazul prezentei unor persoane pe lista PNL pentru alegerile parlamentare din toamna au precizat surse liberale pentru News.ro, conform carora Piperea ar urma sa deschida lista liberalilor pentru Senat, iar Daniel Zamfir sa fie cap de lista la Camera Deputatilor.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Piperea nu este de acord sa deschida lista PNL pentru alegerile parlamentare si nici sa conduca filiala de Bucuresti, cu unul dintre cele mai slabe scoruri la alegerile locale, daca nu va avea libertatea de a face reforma in filiala si de a decide in privinta anumitor persoane care se vor afla pe lista pentru parlamentare.

Gheorghe Piperea a anuntat deja oficial ca doreste sa faca un tandem cu deputatul Daniel Catalin Zamfir, initiatorul legii darii in plata. Acest tandem ar reprezenta deschiderea de catre Piperea a listei PNL pentru Senat si prezenta lui Zamfir, cap de lista, pentru Camera Deputatilor, au precizat aceleasi surse.

De asemenea, Piperea ar avea in plan un proiect mai amplu, national, de stabilire a unor teme clare ale PNL pentru alegerile generale, in special in privinta justitiei.

Sursele citate au aratat ca o intrare a lui Gheorghe Piperea in PNL ar fi un castig de imagine pentru partid, cu atat mai mult cu cat imaginea lui Piperea este foarte apropiata, ca structura, de cea a ui Nicusor Dan, liderul Uniunii Salvati Bucurestiul, fiind stiut faptul ca ambii au castigat procese, in instanta, in probleme acute ale bucurestenilor, fie ele legate de credite, sau, in cazul lui Nicusor Dan, de constructii ilegale.

Citeste si:
Piperea a demisionat din functia de consilier al premierului
Piperea a demisionat din...

Avocatul Gheorghe Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook, ca a primit oferta din partea PNL sa conduca organizatia de Bucuresti, el precizand ca va lua o decizie saptamana viitoare, si a mentionat ca, daca ar decide sa se implice intr-un astfel de proiect, ar pastra tandemul cu deputatul Daniel Zamfir, cu care a lucrat la legea darii in plata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Vom corecta in Parlament ordonanta de amanare a ratelor
Setari Cookie-uri