Harlem Desir a vorbit despre ”intensitatea relatiei, extrem de remarcabila, dintre Romania si Franta”, si a dat ca exemplu vizita premierul roman Dacian Ciolos, pentru a doua oara la Paris, in ultimele sase luni, pentru deschiderea Campionatului European de Fotbal, ocazie cu care s-a intalnit si premierul francez, potrivit News.ro.

”Presedintele Francois Hollande va veni in Romania, pe 12 si 13 septembrie, pregatim in mod activ aceasta vizita”, a declarat Harlem Desir, adaugand ca, in aceasta seara, impreuna cu omologul sau roman, Lazar Comanescu, vor face o vizita comuna in Republica Moldova, pentru a asigura aceasta tara de prietenia celor doua state membre ale Uniunii Europene. ”Suntem, ambele tari, prietene ale Republicii Moldova”, a mai spus Harlem Desir.

Si ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a declarat ca, in aceasta dupa-amiaza si vineri, va avea, impreuna cu Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din Franta, o vizita la Chisinau, intr-un moment deosebit de important din perspectiva relatiei bilaterale romano-franceze, pe teme europene, si intr-un context in care Franta si Romania detin copresedintia Grupului de actiune europeana pentru Republica Moldova.

Citeste si:

”Am discutat despre cooperarea si relatiile bilaterale romano-franceze, care sunt excelente, deosebit de ample si ma rezum in a aduce un singur argument, intensitatea dialogului politic, la nivelul cel mai inalt, un dialog care s-a derulat indeosebi in ultimii doi ani intre cele doua state”, a mai declarat Comanescu.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, in 10 iunie, la Paris, ca presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, va face o vizita in Romania in septembrie, pregatirea acestei vizite fiind una dintre chestiunile abordate catre premierul roman impreuna cu omologul sau francez, Manuel Valls. Prima vizita bilaterala a lui Klaus Iohannis in functia de presedinte a fost in Franta, in februarie 2015.

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com