"In ideea ca nu schimbam acum structura bicamerala, cerem limitarea numarului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat si 200 pentru Camera Deputatilor. Propunem cate doi senatori si patru deputati pentru fiecare judet, sector al Bucurestiului si Diaspora. Cerem ca parlamentarii sa munceasca efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si sa nu aiba decat maxim 5 saptamani de vacanta pe an, la fel ca restul angajatilor", scrie Clotilde Armand, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ea arata ca SUA au 535 de parlamentari la o populatie de peste 300 de milioane locuitori, in timp ce Romania are 588 de parlamentari pentru numai 20 de milioane de locuitori.

'In Romania post-1990, procesul legislativ a fost in fapt preluat de Guvern, care legifereaza prin Ordonante de Urgenta, fenomen necunoscut in SUA. Intre 2003-2014 au fost emise 1548 ordonante de urgenta, in medie 145 OUG pe an, sau o situatie de urgenta la fiecare 2,5 zile. Numarul si costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populatia Romaniei. Numarul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputatilor si Senatului, pensiile si avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul", mai spune Clotilde Armand.
Potrivit acesteia, prin masurile propuse USB vrea ca procesul legislativ sa se desfasoare in Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG sa fie folosite doar in cazuri cu adevarat exceptionale.

Sursa foto: agerpresfoto