Copresedintele PNL Alina Gorghiu scrie sambata pe pagina sa de Facebook ca unii britanici isi regreta astazi votul de la referendum, insa romanii nu isi pot permite acest lux, astfel ca ii indeamna ca la alegerile parlamentare din toamna sa voteze partide cu orientare euro-atlantica, scrie News.ro.

Romania trebuie sa-si consolideze parteneriatul cu SUA, NATO si UE, in noile realitati europene. Alegerile de la sfarsitul anului sunt esentiale. Ii indemn pe romani sa aleaga doar partidele cu o orientare ferma euroatlantica. Cei care vor sa franeze lupta impotriva coruptiei si nihilistii politici nu fac altceva decat jocul curentelor antioccidentale, chiar si involuntar. PNL, cu bune si cu rele, este singurul partid din Romania care priveste doar spre Vest. Vom continua sa ne imbunatatim actul politic, pentru a fi mai aproape de aspiratiile celor care vor inainte, nu ca inainte”, scrie Gorghiu.

Ea arata ca, in cazul Marii Britanii, o tara intreaga a fost tinuta in bezna in fata intrebarii „ce castig vs. ce pierd?”. ”Este ceva extrem de rar in istorie si niciodata nu s-a terminat bine. Unii isi regreta azi votul, realizand ca au cazut in capcana unor politicieni iresponsabili. Noi, in schimb, nu ne permitem luxul unui astfel de regret. De aceea in toamna, poate in alti termeni, despre asta va fi vorba si in cazul nostru: realitati paralele vs. luciditate”, mai scrie Alina Gorghiu.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit