”Ne propunem ca persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa sau dezvoltare tehnologica sa fie scutite de la plata impozitelor pentru aceste venituri. In masura in care vom decide acest lucru astazi, ar urma sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii august 2016”, a declarat, marti, la inceputul sedintei de guvern, premierul Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a explicat ca, ”in cifre absolute”, in Romania se cheltuieste pentru cercetare si dezvoltare pe cap de locuitor de aproape 20 de ori mai putin decat media europeana.

”Pe de alta parte, vedem din ce in ce mai mult in diferite sectoare economice ca dincolo de mana de lucru relativ ieftina pe care Romania a putut sa o ofere in timp, observam ca din ce in ce mai mult sunt solicitati ingineri, specialisti, cercetatori care vin sa aduca valoare adaugata investitiilor care se fac in Romania in diferite sectoare economice. In acelasi timp, sectorul de cercetare-dezvoltare din tara e inca subdimensionat”, a aratat premierul.

Ciolos a precizat ca spera, prin facilitatile pe care Guvernul le ofera, sa stimuleze atat investitiile unor companii private in cercetare-dezvoltare, cat si interesul din partea tinerilor de a se forma si de a lucra in acest domeniu.

Sursa foto: agerpresfoto