Victor Ponta a comentat pe Facebook evenimentele din Turcia afirmand ca aceasta este o tara cu "cetateni adevarati", mandri si demni, nu inculti si manipulati, cum ii prezinta "propaganda internationala si romaneasca", care au salvat tara lor de la dictatura, luptand cu manile goale impotriva armatei.

"Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! (...) Oameni mandri si demni, care au curaj sa se lupte cu mana goala contra tancurilor pentru tara lor! ( dupa Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??", scrie Victor Ponta.

Fostul premier sustine ca in Turcia politica "nu trece NICIODATA dincolo de interesul Turciei", iar liderii opozitiei, chiar daca il urasc sincer pe presedintele Recep Tayyip Erdogan, au dat declaratii de sustinere pentru acesta. Victor Ponta subliniaza ca imaginea data de "propaganda" internationala si romaneasca despre cetatenii turci este una total gresita, fapt demonstrat in timpul evenimentelor de peste noapte.

"Turcia are "institutii de forta" ( cum le numeste Propaganda noastra) chiar mai puternice decat Romania/ si totusi noaptea trecuta oamenii simpli care au iesit in strada au salvat Turcia de dictatura. (...) Cand un lider politic ( adica Recep Tayyip Erdogan) cheama oamenii in strada sa lupte cu mana goala contra armatei si milioane de oameni il asculta ( fie sustinatori fie oameni care nu il plac dar care acum cred ca are dreptate) poate intelegem ca ce ne minte pe noi Propaganda oficiala despre acel lider si acea tara este doar manipulare clasica!", mai spune el.

Fostul premier noteaza si declaratiile de sustinere din partea presedintelui american Barack Obama si a cancelarului german Angela Merkel, care sprijina regimul Recep Tayyip Erdogan, "desi cu siguranta nu agreeaza deloc independenta si nationalismul acestuia".

"Inca o dovada ca SUA si Europa respecta tarile si politicienii legitimi si curajosi nu slugile obediente", arata Victor Ponta. "Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!", conchide fostul premier.

mirc3a / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri