"Noaptea trecuta Turcia a aratat ca este o tara de cetateni adevarati ( nu de inculti si manipulati cum ii tot prezinta Propaganda internationala si romaneasca)!!! (...) Oameni mandri si demni, care au curaj sa se lupte cu mana goala contra tancurilor pentru tara lor! ( dupa Decembrie 89 mai vedeti romani gata sa lupte contra unei lovituri de stat)!??", scrie Victor Ponta.

Fostul premier sustine ca in Turcia politica "nu trece NICIODATA dincolo de interesul Turciei", iar liderii opozitiei, chiar daca il urasc sincer pe presedintele Recep Tayyip Erdogan, au dat declaratii de sustinere pentru acesta. Victor Ponta subliniaza ca imaginea data de "propaganda" internationala si romaneasca despre cetatenii turci este una total gresita, fapt demonstrat in timpul evenimentelor de peste noapte.

"Turcia are "institutii de forta" ( cum le numeste Propaganda noastra) chiar mai puternice decat Romania/ si totusi noaptea trecuta oamenii simpli care au iesit in strada au salvat Turcia de dictatura. (...) Cand un lider politic ( adica Recep Tayyip Erdogan) cheama oamenii in strada sa lupte cu mana goala contra armatei si milioane de oameni il asculta ( fie sustinatori fie oameni care nu il plac dar care acum cred ca are dreptate) poate intelegem ca ce ne minte pe noi Propaganda oficiala despre acel lider si acea tara este doar manipulare clasica!", mai spune el.

Citeste si:

Fostul premier noteaza si declaratiile de sustinere din partea presedintelui american Barack Obama si a cancelarului german Angela Merkel, care sprijina regimul Recep Tayyip Erdogan, "desi cu siguranta nu agreeaza deloc independenta si nationalismul acestuia".

"Inca o dovada ca SUA si Europa respecta tarile si politicienii legitimi si curajosi nu slugile obediente", arata Victor Ponta. "Sper doar ca Turcia si poporul sau extraordinar sa treaca cu bine si peste acest moment tragic ! Iar noi sa invatam din nou ce inseamna mandrie nationala si unitate pentru libertate si drepturile fundamentale!", conchide fostul premier.

mirc3a / Shutterstock.com