"Coruptia ucide si acest lucru nu este nicaieri mai evident decat insanatate. (...) Coruptia slabeste societatea nostra in ansamblu si coruptia slabeste statul, iar un stat slab este unul care nu construieste spitale, nu asigura medicamente, nu asigura salarii decente, nu asigura conditii decente pentru pacienti si pentru medici, nu-si protejeaza medicii si pacientii de abuzuri", a spus Voiculescu, in cadrul dezbaterii organizate de Guvern pe tema Strategiei Nationale Anticoruptie, conform News.ro

Ministrul a aratat anumite probleme din sistem, care au culminat cu sesizari facute la Parchet pentru contracte dubioase, pentru licitatii aranjate si pentru angajari ilegale, dand asigurari ca "acestea vor continua".

Vlad Voiculescu a spus insa ca exista si probleme cu privire la gestionarea fondurilor si prioritizarea investitiilor, in sensul de a avea o "viziune" despre cum trebuie sa arate sistemul, iar in baza acestei viziuni facut un plan de investitii. Ministrul a afirmat ca, in acest moment, urmarirea investitiilor nu se face "in niciun fel" in Sanatate.

Citeste si:

El a dat ca exempluun contract recent, unde in urma unei licitatii s-a inscris un singur participant, care a platit pretul cel mai mic, dar echipamentul cumparat a iesit din garantie pana in momentul in care a ajuns sa fie folosit.

"Pana voi pleca de la acest minister, va exista un mecanism care sa faca imposibila cumpararea unui echipament daca nu exista spatiul unde sa-l montezi si personalul care sa il opereze dupa", a afirmat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: agerpresfoto