Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a declarat ca institutia pe care o conduce nu detine niciun mecanism de prioritizare a investitiilor, fapt care creaza situatii in care echipamentele care sunt cumparate, ajung sa iasa din garantie inainte de a fi folosite sau nu au personal care sa le opereze, lucru pe care intentioneaza sa il schimbe pana va pleca din functie.

"Coruptia ucide si acest lucru nu este nicaieri mai evident decat insanatate. (...) Coruptia slabeste societatea nostra in ansamblu si coruptia slabeste statul, iar un stat slab este unul care nu construieste spitale, nu asigura medicamente, nu asigura salarii decente, nu asigura conditii decente pentru pacienti si pentru medici, nu-si protejeaza medicii si pacientii de abuzuri", a spus Voiculescu, in cadrul dezbaterii organizate de Guvern pe tema Strategiei Nationale Anticoruptie, conform News.ro

Ministrul a aratat anumite probleme din sistem, care au culminat cu sesizari facute la Parchet pentru contracte dubioase, pentru licitatii aranjate si pentru angajari ilegale, dand asigurari ca "acestea vor continua".

Vlad Voiculescu a spus insa ca exista si probleme cu privire la gestionarea fondurilor si prioritizarea investitiilor, in sensul de a avea o "viziune" despre cum trebuie sa arate sistemul, iar in baza acestei viziuni facut un plan de investitii. Ministrul a afirmat ca, in acest moment, urmarirea investitiilor nu se face "in niciun fel" in Sanatate.

El a dat ca exempluun contract recent, unde in urma unei licitatii s-a inscris un singur participant, care a platit pretul cel mai mic, dar echipamentul cumparat a iesit din garantie pana in momentul in care a ajuns sa fie folosit.

"Pana voi pleca de la acest minister, va exista un mecanism care sa faca imposibila cumpararea unui echipament daca nu exista spatiul unde sa-l montezi si personalul care sa il opereze dupa", a afirmat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri