”Este o dictatura care duce Turcia inapoi. Ce face Erdogan nu este o evolutie a poporului turc. A sadi din nou Islamismul si a duce Islamismul in interiorul institutiilor statului si a incepe sa ghideze viata turcilor dupa Coran, asta e una, dar eu as privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involutie sociala odata cu revenirea la Islam”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, potrivit News.ro.

El a precizat ca nu a crezut intr-o apropiere a lui Erdogan de presedintele Rusiei, Valdimir Putin, pana nu a vazut declaratiile recente ale liderului de la Ankara.

”N-am crezut pana alaltaieri, cand am vazut declaratiile lui Erdogan ca problemele regiunii trebuie sa le rezolve cu Rusia si cu Iran. M-a alertat acest lucru, in acelasi timp mizez si pe instabilitatea lui Erdogan, care face declaratii ametitoare de la zi la zi”, a afirmat Basescu precizand ca, pe de alta parte, Turcia este dependenta economic si militar de Statele Unite ale Americii si nu se poate desprinde cu usurinta.

Basescu a spus ca Erdogan este un om cu experienta politica enorma, insa ”a dat in aceasta boala a reislamizarii Turciei”. Intrebat cine il va da jos de la putere pe Erdogan, Traian Basescu a raspuns: ”Tot Armata”.

Sursa foto: thomas koch / Shutterstock.com