PMP voteaza pentru ajutorul financiar pentru Catedrala: Sprijinul pentru culte nu exclude proiectele in sanatate si educatie

Presedintele PMP Sector 1, Sebastian Moise, a precizat ca reprezentantii partidului in Consiliul Local al sectorului au votat pentru acordarea unui ajutor financiar necesar construirii Catedralei Mantuirii Neamului, Moise acuzand USB si PNL ca pun in antiteza sustinerea acordata cultelor cu proiectele din domeniul educatiei si sanatatii, scrie News.ro.

”In cadrul sedintei din 28 iulie, consilierii PMP au votat in favoarea acordarii unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, ca urmare a solicitarii Bisericii Ortodoxe Romane. Partidul nostru considera importanta valorificarea parteneriatului dintre stat si culte, in mod special atunci cand este necesar sa renovam sau sa construim cladiri cu valoare de monument istoric”, precizeaza Sebastian Moise.

El acuza consilierii locali ai USB si PNL ca au indus in eroare opinia publica incercand sa lase impresia ca ajutorul dat cultelor reduce proiectele in domeniile edicatiei si sanatatii.

”Responsabil pentru dezastrul din sanatate este managementul defectuos din administratie, care nu are legatura cu activitatea niciunui cult din Romania. Prin urmare, asocierea acestor teme este falsa si nu are niciun fundament. Votul negativ dat de consilierii USB si PNL demonstreaza o abordare populista, care nu are nimic in comun de fapt cu agenda comunitatii”, a conchis liderul PMP Sector 1.

Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat, vineri, intr-o conferinta organizata in fata Primariei de sector, ca USB s-a abtinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, propusa de consilierii PSD, insa a dorit alocarea a doua milioane de lei si consultarea cetatenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Citeste si:
Alegeri locale în București: Cine candidează și când se organizează
Alegeri locale 2020 în...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Clotilde Armand a aratat ca reprezentantii USB in Consiliul Local au primit cu o zi inainte de sedinta proiectele aflate pe ordinea de zi si cele de pe ordinea suplimentara. Referitor la proiectul consilierilor PSD, de acordare a unui sprijin de zece miioane de lei pentru finantarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, Armand a spus ca reprezentantii USB nu au avut timp sa studieze acest proiect.

”Proiectul a fost dezbatut cu o zi inainte in Comisia de buget din Primarie, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Noi, chiar daca nu am avut timp sa il studiem, stim ca este un proiect de tara important, de 100 de ani romanii ortodocsi isi doresc aceasta catedrala, dar am spus de asemenea ca este o suma destul de mare (..) si trebuie o dezbatere publica”, a spus vicepresedintele USB.

Clotilde Armand a mai aratat ca este nevoie sa se ceara parerea locuitorilor Sectorului 1 pentru astfel de proiecte, iar USB a insistat sa se aloce sume de bani pentru spitale.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, ca Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane si Patriarhul Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost facuta catre toti primarii de sector, consilierii PSD de la Sectorul 1 asumandu-si sa inainteze aceasta propunere printr-un proiect, in sedinta de Consiliu Local.

Citeste si:
Firea taie 50 mil. lei din banii alocati pentru biserici
Gabriela Firea taie 50 mil....

”Proiectul depus de PSD a fost depus pe ordinea suplimentara a sedintei de ieri (joi - n.r.) a Consiliului Local, a ajuns in sedinta de comisie si proiectul nu a trecut”, a spus Tudorache. El a tinut sa precizeze ca solicitarea a venit din partea Patriarhiei si, din cate stie, aceasta solicitare pentru alocarea sumei de 10 milioane de lei a fost facuta la fiecare primarie de sector.

”Toti primarii au spus ca au primit aceasta solicitare, era normal ca PSD sa o treaca pe ordinea de zi. Nu a trecut, asta este”, a adaugat el. ”Este normal ca fiecare administratie sa dea cate un pic si pentru spitale, si pentru cultura, si pentru... ma refer la chestii nationale”, a mai spus el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri