Dacian Ciolos a declarat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, ca in acest moment terorismul si migratia au devenit amenintarea cea mai serioasa, el subliniind in acest context ca Romaniei ii este "negat accesul la Schengen" pe motive politice care "par total depasite de realitate".

”Terorismul a devenit amenintarea asimetrica cea mai serioasa a timpurilor noastre care, alaturi de migratie, nu poate fi combatuta decat cu idei, solutii si actiuni comune. (...) Nu pot sa nu amintesc aici rolul esential pe care il are cooperarea transfrontaliera, schimbul continuu de date intre autoritatiile noastre si faptul ca de mai bine de cinci ani Romaniei ii este negat accesul la Schengen pentru motive politice care in acest moment mi se par total depasite de realitatile cu care ne confruntam cu totii”, a declarat Ciolos, conform News.ro.


”Ne gasim mult prea des fara informatii si instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european. Asta arata ca, chiar si in situatii de criza, reactiile noastre la nivel comunitar raman inca greoaie”, a mai spus Ciolos.

Sursa foto: agerpresfoto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Orban a subliniat legitimitatea aderarii aspiratiilor Romaniei la Schengen
Setari Cookie-uri