Seful DGIPI, Rares Vaduva, va fi schimbat din functie de catre premierul Dacian Ciolos in cursul zilei de luni, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, decizia fiind luata dupa ce Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu.

"Domnul Rares Vaduva, secretar de stat in MAI, va fi inlocuit de catre premierul Dacian Ciolos in cursul acestei zile", a anuntat Liviu Iolu.
Luni dimineata, la DNA a fost audiat si comisarul-sef Rares Vaduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne. El nu a vrut sa precizeze in ce calitate a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, spunand, la iesirea din sediul DNA, ca "informatiile clasificate sunt si trebuie sa ramana clasificate”. Vaduva a mai spus ca nu va face declaratii, iar punctul sau de vedere va fi exprimat, pe cale legala, in cadrul dosarului penal, conform News.ro.

Surse judiciare declarau pentru News.ro ca Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce procurorii au descoperit detalii noi in dosarul in care a fost trimis in judecata Gabriel Oprea si fostul sef al DIPI, comisarul-sef Nicolae Gheorghe, arata surse judiciare.

Procurorii au disjuns o parte a dosarului in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul sef al DIPI Nicolae Gheorghe si fostul adjunct al sefului DIPI, Nelu Zarnica, mai spuneau sursele citate. Rares Vaduva este la conducerea DIPI din luna februarie, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament, alaturi de adjunctul sau Nelu Zarnica, cei doi fiind pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri in dosarul legat de cumpararea de catre DIPI a unui Audi A8 pentru protectia demnitarilor. Masina a fost cumparata cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, fiind folosita doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015. In acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis in judecata alaturi de Gabriel Oprea.

La cateva ore dupa audierea lui Rares Vaduva, DNA a transmis un comunicat de presa in care arata ca sefii Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul MAI au aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinatia fondurilor destinate misiunilor operative, pe care le-au cheltuit pentru protocol sau chiar si-au insusit sumele dupa care au secretizat documentele.

Din decembrie 2014, Rares Vaduva a fost adjunctul sefului Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, avand rang de subsecretar de stat. El a ocupat aceasta functie pana in februarie, cand a fost numit la sefia departamentului, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis in urma dosarului de coruptie. In perioada 2006-2014, Rares Vaduva a ocupat functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii , dupa ce intre 1999 si 2004 a lucrat la Inspectoratul de Politie Judetean Tulcea.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri