Cel mai bine platit CEO la stat? Directorul Transgaz, Petru Vaduva, a incasat bonusuri de aproape 1 mil. lei in sapte luni de mandat

Petru Vaduva, directorul general al Transgaz Medias (TGN), poate candida cu usurinta la titlul de cel mai bine platit CEO la stat dupa ce a castigat in cele sapte luni de mandat din 2013 peste 1 milion de lei. Majoritatea sumei vine dintr-un bonus consistent primit dupa ce acesta a redus cheltuielile companiei, se arata in documentele aprobate de actionarii Transgaz.

Vaduva a fost angajat de Transgaz in iunie anul trecut, el venind pe functia de CEO ca manager privat dupa ce anterior lucrase ca director general al Tiriac Holding.

Directorul transportatorului de gaze are un salariu fix lunar de putin peste 24.000 lei (5.400 euro), astfel ca la finalul anului 2013 remuneratia fixa totala a acestuia a fost de 172.330 lei (brut). Remuneratia fixa lunara pentru fiecare membru neexecutiv din Consiliul de Administratie al companiei de stat este de 4.037 lei brut.

Petru Vaduva a mai primit si o prima de 135.821 (net) “pentru indicatorul de performanta variabila EBITDA (n.red. profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare)”. Transgaz a avut anul trecut un EBITDA de 716 mil. lei, in comparatie cu nivelul de 589 mil. lei asumat initial in planul de administrare al companiei.

Cel mai mare bonus primit de Petru Vaduva a fost insa de 801.272 lei (brut). Suma a fost platita ca parte a bonusului anual pentru Indicatorii de performanta “Cheltuieli de exploatare (exclusiv amortizarea)” si “Investitii”.

Citeste si:
Tarom are 4 noi manageri privati si cauta director general
Ministerul Transporturilor a...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

“Indicatorul de performanta ‘Cheltuieli de exploatare (exclusiv amortizarea)’ a fost indeplinit in proportie de 120%, respectiv 958 mil. lei asumat prin Planul de administrare, 799 mil. lei realizat. Indicatorul de performanta ‘Investitii’ a fost indeplinit in proportie de 73%, respectiv 279 mil. lei asumat prin Planul de administrare, 203 mil. lei realizat”, se mentioneaza in raportul Transgaz.

Bonusuri notabile au mai primit si Ion Sterian (216.616 lei) - presedintele Consiliului de Administratie, si membrii neexecutivi ai board-ului: Radu Cernov (183.292 lei), Bogdan Iliescu (158.088 lei), Vlad Neacsu (130.816 lei).

Transgaz a reusit sa isi mareasca profitul anul trecut (+2%), pana la 336,8 mil.lei, in ciuda pierderilor cauzate de esecul gazoductului Nabucco. Transportatorul de gaze este controlat de statul roman, care detine 58,5% din actiuni.

Cu o ora inaintea inchiderii sedintei bursiere de miercuri, titlurile Transgaz cresteau cu 1% pe bursa, pana la 202 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 2,37 miliarde lei (532 mil. euro).

Citeste si:
Angajați fericiți, afacere de succes: cum să creezi un mediu de...
Angajați fericiți, afacere de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri