Cu patru luni inainte de alegerile parlamentare, 23 de senatori si deputati de la PSD, PNL si independenti au depus, la Camera Deputatilor, o propunere legislativa potrivit careia primarii vor putea sa isi angajeze, in limita numarumui maxim de posturi disponibile, un consilier personal pe probleme de diaspora, pentru a mentine legatura cu romanii care traiesc in afara tarii, scrie News.ro.

Proiectul de lege de modificare si completare a legii administratiei publice locale 215/2001 prevede ca primarii pot angaja, in limita numarului maxim de de posturi aprobate, un consilier personal.

Astfel, primarii oraselor, municipiilor, ai municipiilor resedinta de judet, primarul Bucurestiului precum si fiecare dintre primarii primariilor de sector din Bucuresti pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, la cabinetul primarului, compartiment distinct format dintr-un consilier personal pentru relatia cu diaspora, membru al cabinetului primarului.

Potrivit initiatorilor, prin propunerea legislativa se doreste ”o legatura extrem de stransa intre romanii de pretutindeni si Romania, dar si o implicare directa si continuain dezvoltarea tarii noastre”.

”Diaspora este parte integranta a Romaniei, iar romanii din afara granitelor tarii nu asteapta lucruri diferite fata de ceea ce asteapta romanii din Romania. De aceea, implicarea diasporei in reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalitatilor si asumarea pro-activa a realitatilor din tara este esentiala, mai ales printr-un proces de implicare directa”, spun parlamentarii.

In expunerea de motive se mai mentioneaza ca, prin adoptarea propunerii legislative, se poate evidentia si pune in valoare atit ingeniozitatea cat si creativitatea romaneasca, beneficiind cu totii de transferul de idei si proiecte, in ambele directii, din strainatate in Romania si invers.

Proiectul a fost depus la Camera Deputatilor in data de 1 septembrie, forul decizional in acest caz fiind Senatul. Propunerea legislativa este semnata de 23 de deputati si senatori de la PSD, PNL si neafiliati.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri