Proiectul de lege de modificare si completare a legii administratiei publice locale 215/2001 prevede ca primarii pot angaja, in limita numarului maxim de de posturi aprobate, un consilier personal.

Astfel, primarii oraselor, municipiilor, ai municipiilor resedinta de judet, primarul Bucurestiului precum si fiecare dintre primarii primariilor de sector din Bucuresti pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, la cabinetul primarului, compartiment distinct format dintr-un consilier personal pentru relatia cu diaspora, membru al cabinetului primarului.

Potrivit initiatorilor, prin propunerea legislativa se doreste ”o legatura extrem de stransa intre romanii de pretutindeni si Romania, dar si o implicare directa si continuain dezvoltarea tarii noastre”.

Citeste si:

”Diaspora este parte integranta a Romaniei, iar romanii din afara granitelor tarii nu asteapta lucruri diferite fata de ceea ce asteapta romanii din Romania. De aceea, implicarea diasporei in reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalitatilor si asumarea pro-activa a realitatilor din tara este esentiala, mai ales printr-un proces de implicare directa”, spun parlamentarii.

In expunerea de motive se mai mentioneaza ca, prin adoptarea propunerii legislative, se poate evidentia si pune in valoare atit ingeniozitatea cat si creativitatea romaneasca, beneficiind cu totii de transferul de idei si proiecte, in ambele directii, din strainatate in Romania si invers.

Proiectul a fost depus la Camera Deputatilor in data de 1 septembrie, forul decizional in acest caz fiind Senatul. Propunerea legislativa este semnata de 23 de deputati si senatori de la PSD, PNL si neafiliati.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock