Obiectivul meu, in acest timp este sa mentin neutralitatea si echidistanta totala a acestui minister, a tuturor celor care lucreaza la acest minister in perioada urmatoare, pana la alegeri. Este un mesaj foarte clar pe care l-am dat si colegilor din structura de comanda pentru a-l da, mai departe, celor din subordinea lor. Este un mesaj pe care-l voi da si prefectilor, in prima ocazie pe care o voi avea zilele viitoare”, a spus Dragos Tudorache, in prima sa declaratie facuta in calitate de ministru al Afacerilor Interne.

Dragos Tudorache a anuntat ca va infiinta o structura de coordonare care sa aiba ca obiectiv organizarea alegerilor parlamentare din decembrie si care va tine legatura cu Autoritatea Electorala Permanenta. De asemenea, noua structura va trebui sa poarte un dialog continuu cu partidele politice „care sunt actorii principali ai urmatoarelor trei luni”, mai spune Tudorache.

Noul ministru al Afacerilor Interne a aratat ca urmeaza sa fie pus in aplicare calendarul privind organizarea alegerilor mai cu seama ca multe dintre sarcini revin Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si:

„Ministerul de Interne trebuie sa ajute, sa sustina toate activitatile care trebuie derulate de acum si pana in decembrie. Saptamana trecuta au fost adoptate toate hotararile privind calendarul de desfasurare a procesului electoral si masurile care urmeaza sa fie intreprinse, multe din ele, masuri care revin Ministerului de Interne”, a mai spus Tudorache.

Tudorache a mai spus ca va avea, in zilele urmatoare si o videoconferinta cu prefectii pe tema organizarii alegerilor parlamentare din decembrie.

Sursa foto: Agerpres Foto