Saptamana trecuta, Borza a declarat, la Ramnicu Valcea, ca a cceptat invitatia lui Calin Popescu-Tariceanu si s-a inscris in ALDE, potrivti presi locale. Ministrul Energiei a reactio0nat, miercuri, intr-o postare pe Facebook, cerandu-i sa renunte la afacerile cu statul, conform News.ro.

"Sunt convins ca d-nul Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul", a scris Grigorescu.

Ministrul s-a referit in special la cazul companiei Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica, care ar putea intra in curand in insolventa din cauza problemelor financiare.

"Ultimul caz e situatia incerta din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibila insolventa, daca s-ar pune problema, trebuie gestionata exclusiv pe principii economice de conducerea companiei. Zvonurile cum ca cel care va administra posibila insolventa este Remus Borza nu fac decat sa afecteze compania si procesul economic dificil prin care trece aceasta", a mentionat Ministrul Energiei.
Grigorescu a pledat din nou pentru depolitizarea companiilor de stat.

Citeste si:

Hidroserv SA a fost infiintata in 5 august 2013, ca urmare a fuziunii prin contopire a celor opt filiale Hidroserv. Proprietarul Hidroserv, producatorul de energie Hidroelectrica, s-a aflat in insolventa din 20 iunie 2012 pana in 21 iunie 2016, insa in doua faze, pentru ca in perioada iunie 2013 - februarie 2014 a iesit din procedura judiciara.

In perioada insolventei, administratorul judiciar al Hidroelectrica a fost Remus Borza, care a micsorat activitatea Hidroserv, reducand contractele de mentenanta si fortand restructurarea Hidroserv, inclusiv fuziunea filialelor.