O persoana i-a scris premierului ca se adreseaza romanilor ca si cum ar prezenta un program de guvernare, potrivit News.ro. ”Nu sunteti si nu veti fi rezultatul niciunui fel de alegeri! Cel putin conform propriilor afirmatii. Adica, sa zica poporul, uite frate, fatalitate, in sfarsit cineva care m-a convins, dar care nu ma lasa sa-l votez!”, a scris aceasta.

Premierul Dacian Ciolos i-a replicat ca, in opinia sa, e important ca guvernantii sa faca atat cat pot acum, in prezent, si sa se gandeasca la cum pot fi lucrurile mai bune in viitor. "Orice actiune buna din prezent genereaza asteptari mai mari de la viitor. Asta e natura umana optimista si creatoare. O sa merg si eu la alegeri si o sa votez pe cineva in care am incredere ca va duce mai departe ce am facut bun si ca va veni cu noi idei bune. Fatalitatea nu e o realitate, e doar un punct de vedere. Si eu, unul, nu privesc lucrurile din acest punct de vedere”, a scris prim-ministrul.

Dacian Ciolos a raspuns si la un comentariu privind debirocratizarea administratiei. ”Nu pot simplifica printr-o decizie formala modul de gandire complicat al unora. Dar putem incepe o schimbare. Nici mersul pe bicicleta nu se invata din prima. Important este sa nu te descurajezi cand cazi si sa te uiti la cei care merg deja pe bicicleta, nu la cei care se plang ca se lovesc. Nu dau nicio lectie... Sunt doar cateva ganduri”, a scris premierul pe Facebook.