”Nu intentionam, pana la sfarsitul acestui mandat, sa crestem nicio taxa, nu intentionam sa crestem niciun impozit, sa modificam nicio indemnizatie, cum s-a spus. Dimpotriva”, a spus premierul Dacian Ciolos, aratand ca anul acesta s-a redus TVA la 9% pentru agricultura si, tot pentru a veni in sprijinul mediului agricol, Guvernul intentioneaza sa vina cu modificari in sensul unui regim de TVA special pentru micii agricultori, conform News.ro.

Ciolos a mai anuntat ca Guvernul intentioneaza sa dea decizii privind formarea profesionala duala, care sa stimuleze nu doar reforma sistemului de invatamant, ci si implicarea sectorului economic, prin facilitati fiscale pentru companiile care investesc bani in formarea profesionala.

”Sa punem accent pe industrii care creaza valoare adaugata, pe corelarea intre dezvoltarea sectorului IT si cel industrial, cum e industria de automobile”, a exemplificat seful Guvernului. Dacian Ciolos a mai spus ca Executivul este preocupat nu doar de investitiile in sectorul privat, ci si in cel public.

”Ne gandim la parteneriate public-private in sanatate, prin cele trei spitale regionale si alte spitale, in parteneriat public privat, din fondul Juncker, unde avem 1 milion de euro care sa pregateasca aceste investitii. Vrem sa lasam la sfarsitul acestui mandat o viziune pe termen mediu si lung in infrastructura spitaliceasca”, a spus premierul

Ciolos s-a referit si la investitiile in educatie, care sunt o prioritate pentru Guvern, precizand ca programul de dezvoltare locala prevede ca, pana in 2018, sa se reabiliteze imobilele care nu au autorizatie de functionare.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com