Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, in plenul reunit al Parlamentului ca Guvernul nu intentioneaza, pana la sfarsitul mandatului, sa creasca nicio taxa si niciun impozit sau sa modifice vreo indemnizatie.

”Nu intentionam, pana la sfarsitul acestui mandat, sa crestem nicio taxa, nu intentionam sa crestem niciun impozit, sa modificam nicio indemnizatie, cum s-a spus. Dimpotriva”, a spus premierul Dacian Ciolos, aratand ca anul acesta s-a redus TVA la 9% pentru agricultura si, tot pentru a veni in sprijinul mediului agricol, Guvernul intentioneaza sa vina cu modificari in sensul unui regim de TVA special pentru micii agricultori, conform News.ro.

Ciolos a mai anuntat ca Guvernul intentioneaza sa dea decizii privind formarea profesionala duala, care sa stimuleze nu doar reforma sistemului de invatamant, ci si implicarea sectorului economic, prin facilitati fiscale pentru companiile care investesc bani in formarea profesionala.

”Sa punem accent pe industrii care creaza valoare adaugata, pe corelarea intre dezvoltarea sectorului IT si cel industrial, cum e industria de automobile”, a exemplificat seful Guvernului. Dacian Ciolos a mai spus ca Executivul este preocupat nu doar de investitiile in sectorul privat, ci si in cel public.

”Ne gandim la parteneriate public-private in sanatate, prin cele trei spitale regionale si alte spitale, in parteneriat public privat, din fondul Juncker, unde avem 1 milion de euro care sa pregateasca aceste investitii. Vrem sa lasam la sfarsitul acestui mandat o viziune pe termen mediu si lung in infrastructura spitaliceasca”, a spus premierul

Ciolos s-a referit si la investitiile in educatie, care sunt o prioritate pentru Guvern, precizand ca programul de dezvoltare locala prevede ca, pana in 2018, sa se reabiliteze imobilele care nu au autorizatie de functionare.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri