Premierul Dacian Ciolos a explicat, luni, ca a cerut Ministerului de Finante propuneri de simplificare a Codului fiscal, primind un proiect de la Gabriel Biris, pe care a anuntat ca nu il sustine, insa fostul secretar de stat, "in ciuda" solicitarilor premierului, le-a pus in dezbatere publica, astfel incat Ciolos i-a cerut demisia.

Premierul a explicat ca proiectul lui Gabriel Biris a aparut dupa ce a cerut Ministerului de Finante sa vina cu "propuneri de simplificare" a Codului fiscal. Printre aceste propuneri a aparut si una a lui Biris, care insa nu avea sustinerea sa, conform News.ro.

"Au fost mai multe propuneri, dintre care unele au vizat si anumite modificari care ar fi putut avea impact asupra taxelor si impozitele. Am stiut de ele si am spus foarte clar Ministerului de Finante ca nu sustin aceste modificari si nici macar nu vreau ca ele sa fie puse in dezbatere publica", a spus Ciolos.

Prim-ministrul a afirmat ca problema a aparut cand Biris a ignorat solicitarea sa si a pus in dezbatere publica un proiect fara acordul Guvernului.

"Acolo a fost un secretar de stat care, in ciuda semnalului pe care eu l-am dat, a pus in dezbatere publica acel text si i-am cerut sa plece. Punct. Atat", a spus Ciolos.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce planuri are Gabriel Biris dupa plecarea de la Finante