"Lucrurile au ajuns intr-o zona unde nu ar fi trebuit sa se ajunga. Sunt foarte trist, mahnit, ca Senatul dupa atatea si atatea discutii pe aceasta tema nu a inteles despre ce e vorba. Senatorii in continuare voteaza la comanda partidului din care fac parte, fara sa tina cont de nevoia de transparenta si deschidere", a spus Iohannis, referindu-se la votul in cazul lui Gabriel Oprea, conform News.ro.

El a criticat faptul ca in Senat exista parlamentari cu discursuri deschise impotriva Justitiei, iar partidele nu par sa fi inteles mesajul ca trebuie sa se deschida catre alegatori.

"Avem atatia oameni acolo in Senat care au un discurs deschis antijustitie. Este revoltator. (...) Sunt partide care au inteles cat de cat aceasta nevoie de reformare si sunt partide care nu vor sa inteleaga. Avem partide care nu vor sa inteleaga ca drumul Romaniei este spre stat de drept si transparenta", a spus el.

Citeste si:

Presedintele a afirmat ca solutia este la alegatori, care "odata si odata trebuie sa inteleaga ca de ei depinde" rezolvarea acestei probleme.

"Daca alegatorul vrea sa participe la acest proces de primenire nu are decat sa voteze partide care nu au pe lista penali si sa nu voteze partide care pastreaza penalii pe lista, iata cu riscul unor nemultumiri populare importante", a explicat presedintele.

Iohannis a cerut transant sa se "termine" cu partidele care pun pe liste persoane cu probleme penale. "Sa terminam odata cu aceste partide care n-au inteles deloc ce vrea romanul, ca oamenii nu-si mai doresc corupti si penali in Parlament", a spus seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto