Klaus Iohannis a declarat ca oamenii nu mai vor penali in Parlament, ca sunt partide care au inteles cat de cat sa se reformeze, dar altele nu vor sa inteleaga acest lucru si ca, daca vor sa schimbe situatia, oamenii trebuie sa participe la vot si sa voteze formatiuniile care nu protejeaza coruptii.

"Lucrurile au ajuns intr-o zona unde nu ar fi trebuit sa se ajunga. Sunt foarte trist, mahnit, ca Senatul dupa atatea si atatea discutii pe aceasta tema nu a inteles despre ce e vorba. Senatorii in continuare voteaza la comanda partidului din care fac parte, fara sa tina cont de nevoia de transparenta si deschidere", a spus Iohannis, referindu-se la votul in cazul lui Gabriel Oprea, conform News.ro.

El a criticat faptul ca in Senat exista parlamentari cu discursuri deschise impotriva Justitiei, iar partidele nu par sa fi inteles mesajul ca trebuie sa se deschida catre alegatori.

"Avem atatia oameni acolo in Senat care au un discurs deschis antijustitie. Este revoltator. (...) Sunt partide care au inteles cat de cat aceasta nevoie de reformare si sunt partide care nu vor sa inteleaga. Avem partide care nu vor sa inteleaga ca drumul Romaniei este spre stat de drept si transparenta", a spus el.

Presedintele a afirmat ca solutia este la alegatori, care "odata si odata trebuie sa inteleaga ca de ei depinde" rezolvarea acestei probleme.

"Daca alegatorul vrea sa participe la acest proces de primenire nu are decat sa voteze partide care nu au pe lista penali si sa nu voteze partide care pastreaza penalii pe lista, iata cu riscul unor nemultumiri populare importante", a explicat presedintele.

Iohannis a cerut transant sa se "termine" cu partidele care pun pe liste persoane cu probleme penale. "Sa terminam odata cu aceste partide care n-au inteles deloc ce vrea romanul, ca oamenii nu-si mai doresc corupti si penali in Parlament", a spus seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri