Gabriel Oprea anunta ca demisioneaza din Senat - 2
”Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu crede ca exista posibilitatea procedurala sa fie reluat votul din Senat in cazul lui Gabriel Oprea, dar solutia este demisia acestuia.

"Dupa parerea mea, si pot sa repet doar parerea mea, in Parlament nu trebuie sa se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (...) se stabileste numai in instanta de judecata. Situatia la care s-a ajuns acum in speta senatorului Oprea este o situatie care nu poate fi usor detensionata si poate fi usor rezolvata", a spus Iohannis.

"Nu sunt convins ca exista posibilitatea precedurala sa se reia votul in Senat, dar exista posibilitatea pentru persoana implicata sa demisioneze daca vrea sa detensioneze situatia”, a afirmat presedintele.

Citeste si:

Biroul Permanent al Senatului urma sa discute in sedinta de luni solicitarea PNL de reluare a votului in cazul lui Gabriel Oprea. Urma ca senatorii sa solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentara a demersului. Vineri dimineata, senatorul Gabriel Oprea anuntase, pe Facebook, ca a depus la Senat cererea catre Calin Popescu Tariceanu pentru reluarea votului, afirmand ca nu este intentia sa de a "fugi de Justitie", dar considera ca dosarul este o "rafuiala" politica.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru News.ro, ca votul asupra cererii procurorilor DNA in cazul lui Gabriel Oprea nu poate fi reluat pentru ca nici Constitutia, nici Legea privind responsabilitatea ministeriala ori Regulamentul Senatului nu prevad acest lucru, singura ”optiune fireasca” fiind demisia lui Oprea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”impotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

Sursa foto: agerpresfoto