”Eu as scoate din Constitutie aceasta prevedere. Mi se pare anormala. (...) Eu cred ca da (n.r. - ar trebui eliminate imunitatile) Cred ca cine isi asuma o prezenta publica trebuie sa accepte ca viata lui se desfasoara permanent in vitrina. Este o realitate”, a spus Andornescu, citata de News.ro.

Intrebata daca acest lucru este acceptat de conducerea PSD, Andornescu a spus: ”Personal cred ca da. Poate sunt eu prea optimista”. Vicepresedintele social-democrat spune ca modificarile la Constitutie nu vor fi facute in acest mandat.

Intrebata daca PSD va propune o initiativa de modificare a Constitutiei in ceea ce priveste imunitatea parlamentara, Andronescu a spus: ”Da, categoric”.

Citeste si:

”A fost si in programul de guvernare al acestui mandat. A fost un angajament al USL. Mie imi pare rau ca nu s-a realizat. A existat cel putin doi ani comisia - pe care plenul celor doua camere a mandatat-o - care s-a ocupat de modificarile la Constitutie”, a mai spus ea.

Andronescu a spus ca un proiect de modificare a Constitutiie pentru eliminarea imunitatii ar putea fi depus anul viitor, dar ”mai trebuie indeplinita o conditie: sa castigam alegerile, sa avem o majoritate sa putem impune”.

Sursa foto: AGERPRES FOTO