Andronescu vrea sa schimbe din nou Evaluarea Nationala si Bacalaureatul. Propune teste grila

Noi schimbari se anunta in desfasurarea examenelor nationale din clasele a VIII-a si a XII-a. Ministrul Educatiei vrea sa introduca subiecte de tip grila la Bacalaureat si Evaluarea Nationala.

Ecaterina Andronescu spune ca forma actuala a subiectelor, in care elevii trebuie sa compuna un raspuns, le permite acestora sa faca foarte usor contestatie. In schimb, la testele grila rezultatul e negru pe alb si nu lasa loc de interpretari. Ministrul Educatiei a dat exemplul Politehnicii din Bucuresti, unde a fost rector, care a introdus cu succes sistemul testelor grila, in opinia sa, potrivit Digi 24.

„Numarul de contestatii in functie de an e curpins intre 42.000 si 48.000. Numarul de lucrari modificate e excesiv de mare, ceeea ce e un mare semnal de alarma pentru noi, care impune automat si masuri pentru a remedia aceasta situatie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Andronescu a mai spus ca aceasta masura ar putea sa-i „supere” pe profesori.

„O sa stam de vorba si o sa le explicam ca este calea catre care trebuie sa mergem. Foarte multi profesori spun: nu se poate la disciplina X sa dam examene pe itemi obiectivi, dar uitati-va testele Cambridge, Oxford se dau pe itemi obiectivi si nu are nimeni nicio problema cu corectitudinea acestor examene”, a spus Andronescu

Citeste si:
Bacalaureat 2021: Calendarul de desfășurare a fost publicat în...
Bacalaureat 2021: Calendarul...

„Cand o sa avem situatia exacta, o sa elaboram si metodologia pentru examenele viitoare”, a precizat ea.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri