"Teza de doctorat este scrisa - a fost o chestiune pe care am vrut s-o clarific eu pentru mine - pe un subiect de interes la vremea respectiva, Curtea Penala Internationala. Teza este scrisa din documentele cu care domnul Ponta, in calitatea domniei sale de delegat al Romaniei. (...) La bibliografie, primul lucru pe care noi il invatam pe studentii nostri este sa redacteze in text referintele bibliografice. Ai scos o idee, pui la sfarsitul frazei care este referinta", a spus senatorul PSD, scrie News.ro.

Ea a explicat ca Victor Ponta nu a respectat aceasta regula.

"In teza domnului Ponta nu exista aceasta mentiune in text. Exista o lista cu referintele bibliografice plasata doar la sfarsitul tezei. I-am spus si atunci ca dupa parerea mea trebuia sa redacteze bibliografia asa cum sunt regulile de scriere a acestei bibliografii", a explicat ea.

Citeste si:

Ecaterina Andronescu nu a dorit sa discute insa despre acuzatiile de plagiat, spunand ca, in acest moment, verdictul nu este final. "Verdictul nu este final, pentru ca, din cate am inteles - nu am vorbit cu domnia sa -, dar am inteles ca a actionat in judecata. (...) Va invoca legea din momentul in care a redactat teza", a precizat Andronescu.

Fostul premier Victor Ponta a formulat in august o plangere prealabila pentru anularea ordinului de ministru al Educatiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv ca teza nu a respectat standardele de etica a cercetarii stiintifice si este copiata din alte lucrari.

Sursa foto: AGERPRES FOTO