Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a afirmat ca un guvern tehnocrat este un accident democratic, considerand ca democratia inseamna partide, Parlament si respectarea Constiutiei, iar un astfel de executiv ar ignora votul romanilor.

„Din punctul meu de vedere si, sunt convinsa ca a multora, guvernul tehnocrat e un accident democratic, pentru ca democratia inseamna partide, inseamna Parlament, inseamna respectarea Constitutiei, inseamna politicieni care sunt penalizati atunci cand gresesc si stii de unde sa-i iei si cum sa-i depunctezi cand au facut o eroare si nu un personaj colectiv oarecum anonim pe care nu stii de unde sa-l iei si cum sa-l mai votezi sau sa-l tai de pe lista atunci cand vrei sa-l penalizezi. Dar, profesional, sunt convinsa, cu personalitatea respeciva vom colabora extrordinar de bine in continuare”, a declarat Gabriela Firea la Forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei. Potentialul strategic al retelei de parcuri, cladiri si terenuri industriale”, conform News.ro.

Firea a mai spus ca, daca cetatenii vor observa ca se apeleaza la guvern tehnocrat, vor avea impresia ca votul lor nu este important.
„Momentele in care se apeleaza la guverne tehnocrate sunt niste accidente ale democratiei, pentru ca cetatenii trebuie sa aiba posibilitatea sa se exprime. De asemenea, trebuie sa fie reprezentanti prin vot. Daca ei vor observa ca se apeleaza la guvern tehnocrat, inseamna ca votul lor nu mai este important. Degeaba merg la vot, pentru ca va veni o entitate anume, va alege 20-25 de persoane in mod intamplator sau dupa anumite criterii si interese si votul romanului nu va mai conta. Nu cred ca este un mesaj bun pe care il dam in societate si anume ca, indiferent ce vor vota romanii la alegeri, Guvernul va fi cu totul altul decat exprimarea vointei poporului”, sustine primarul general al Capitalei.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri