Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu spune, intr-un interviu acordat News.ro, ca partidul isi propune sa obtina peste 10% la alegerile parlamentare si ca pentru el o strangere de mana este suficienta in colaborarea cu PSD. Tariceanu exclude varianta unui guvern de uniune nationala dupa alegeri, dar spune ca ar putea colabora cu tehnocratul Vasile Dincu pe anumite proiecte.

Referindu-se la relatia cu UDMR, Calin Popescu Tariceanu nu exclude colaborarea cu formatiunea maghiara, spunand ca ALDE are o pozitie mai nuantata decat cea exprimata de PSD.

Tariceanu promite ca un eventual guvern PSD-ALDE va aplica masurile care vizeaza majorari salariale adoptate recent in Parlament, iar in privinta criticilor PNL si ale presedintelui Iohannis fata de acestea spune ca ”e si un sambure de invidie ca ideea nu le-a apartinut”.

Liderul ALDE sustine reducerea TVA in continuare si adoptarea unor masuri de stimulare a cresterii natalitatii, precum si infiintarea unui minister care sa se ocupe cu readucerea in tara a romanilor care muncesc in alte state.

Presedintele Senatului este de parere ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei in privinta definirii familiei nu trebuie organizat simultan cu alegerile parlamentare.

Citeste si:
Iohannis se consulta cu partidele pentru desemnarea unui nou premier
Presedintele Iohannis se...

Despre candidatii ”penali”, Tariceanu sustine ca aceasta ”poveste” nu mai prinde la public.

Tariceanu mai vorbeste si despre sansele ca proiectul privind numirea procurorilor sefi de catre CSM sa fie adoptat, despre relatia cu PNL dupa alegeri si formarea viitorului Guvern.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Sondaj alegeri prezidentiale: Klaus Iohannis conduce detasat
Setari Cookie-uri