Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in dosarul in care sunt urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in patru randuri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil, conform News.ro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au dispus, luni, trimiterea in judecata, sub control judiciar a lui Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, pentru trafic de influenta.

”In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale”, se arata in comunicatul DNA.

Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Stefan, la acea vreme vicepresedinte al PDL si 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie. Totodata, procurorii DNA ”au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de inculpatii Berdila Horatiu Bruno, Stefan Gheorghe precum si fata de alte persoane”.

In 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploiesti, iar ulterior procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau si l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o cand era secretar general al PDL.

Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat, pe 1 noiembrie, la DNA Ploiesti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca procurorii au pus sechestru asupra unei parti din averea sa. Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunuri imobile pana la concurenta sumei de 700.000 de euro in dosarul de coruptie al lui Blaga.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri