Vasile Blaga, trimis in judecata de catre DNA in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in dosarul in care sunt urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in patru randuri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil, conform News.ro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au dispus, luni, trimiterea in judecata, sub control judiciar a lui Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, pentru trafic de influenta.

”In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale”, se arata in comunicatul DNA.

Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Stefan, la acea vreme vicepresedinte al PDL si 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie. Totodata, procurorii DNA ”au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de inculpatii Berdila Horatiu Bruno, Stefan Gheorghe precum si fata de alte persoane”.

In 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploiesti, iar ulterior procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau si l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o cand era secretar general al PDL.

Citeste si:
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie
Dosarul EADS a fost clasat....
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Fostul lider al PNL Vasile Blaga s-a prezentat, pe 1 noiembrie, la DNA Ploiesti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca procurorii au pus sechestru asupra unei parti din averea sa. Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunuri imobile pana la concurenta sumei de 700.000 de euro in dosarul de coruptie al lui Blaga.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri