Vasile Blaga, audiat la DNA in calitate de suspect intr-un dosar de trafic de influenta

Vasile Blaga, copresedintele PNL, a ajuns la DNA Ploiesti pentru a fi audiat intr-un dosar de trafic de influenta, sustin surse juridice. El a spus ca a fost citat telefonic si ca i s-a adus la cunostiinta ca are calitatea de suspect, fara a preciza date in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Conform unor surse judiciare, Blaga a fost chemat in fata procurorilor anticoruptie pentru a da declaratii in legatura cu presupuse fapte de coruptie savarsite intre anii 2009-2012, pe cand era ministru de Interne. Concret, ar fi vorba despre un dosar de trafic de influenta, in care fostul ministru este suspectat ca ar fi intervenit pentru acordarea in mod preferential a unor contracte catre anumite firme.

La intrarea in sediul DNA, Blaga a declarat ca are calitatea de suspect, refuzand sa faca alte comentarii in legatura cu acuzatiile care i se aduc.
In 19 septembrie, Vasile Blaga a fost audiat la DNA - Structura Centrala, el declarand ca a fost citat pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar deschis in acest an, conform News.ro.

Copresedintele PNL a mai fost audiat la DNA, in 14 aprilie, tot in calitate de martor, intr-un dosar privind fapte de abuz in serviciu deschis in 2015 de procurori. Surse judiciare declarau atunci ca Blaga a dat declaratii intr-un dosar privind despagubiri ilegale acordate de ANRP. In 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaratii de martor in dosarul in care Elena Udrea este acuzata de finantarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri