Primele comentarii dupa anuntarea sondajelor exit poll realizate dupa alegerile parlamentare apreciaza rezultatul PSD unul asteptat, in timp ce despre USR se spune ca a obtinut un scor surprinzator. La ora 21.00, imediat dupa publicarea primelor exit poll-uri oficiale, liderii partidelor politice inscrise in cursa electorala au facut declaratii - vezi mai jos ce au spus acestia.

Dragnea: Sunt destul de multumit si coplesit de acest vot. Votul romanilor trebuie respectat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este multumit si ”coplesit” de votul inregistrat de partidul sau, iar votul rominilor trebuie respectat, citat de news.ro.

”Imi doresc sa nu avem conflicte in perioada urmatoare si toata lumea sa inteleaga ca votul romanilor trebuie respectat”, a spus Dragnea.El a spus ca, asa cum arata exit-poll-urile, pentru toata lumea este clar cine este castigatorul alegerilor parlamentare.

Presedintele PSD a fost intrebat daca va fi propunerea de premier a partidului, el evitand un raspuns concret, dar afirmand: ”Ceilalti au personalizat aceasta campanie. Au impins campania spre Liviu Dragnea - Ciolos. Romanii au decis astazi”.

Intrebat cine va fi viitorul premier, Liviu Dragnea a raspuns: ”Asteptam rezultatele oficiale ale votului. Avem o experienta nefericita din 2009, nu vreau sa mai ajungem in acea situatie. Nu e nicio graba. Nu se numeste maine”.

”Ceilalti au personalizat aceasta campanie. Au impins campania spre Liviu Dragnea - Ciolos. Romanii au decis astazi. Voi avea o intalnire cu partenerii de la ALDE si in zilele urmatoare ne cristalizam pozitia”, a mai declarat Dragnea.

Despre relatia dintre un posibil viitor guvern PSD si presedintele Iohannis, Dragnea a spus: ”Incepand de azi, de maine, toti trebuie sa lasam la o parte orice dusmanie. Din partea noastra nu este. Miza principala si singura miza e Romania si viata romanilor. PSD va avea o relatie institutionala perfecta cu presedintele Romaniei daca ceea ce repect eu va fi respectat de toti actorii. Toti trebuie sa incepem sa construim adevaratul proiect de tara”.

Chestionat daca el va fi propunerea PSD de premier, Liviu Dragnea a spus: ”Important e sa intelegem ca astazi nu a castigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Azi au castigat romanii si depinde de toti cei care trebuie sa ia decizii in perioada urmatoare sa nu isi bata joc de aceasta dorinta masiva a romanilor de astazi. Eu nu am de gand sa imi bat joc de votul de azi. Nu am de gand sa fac aceste voturi cadou cuiva. Nu vreau sa le tratez cu indiferenta. Ne incarca pe toti cu o uriasa responsabilitate. Eu nu ma joc cu votul”.

Liviu Dragnea a subliniat ca PSD a obtinut un ”scor istoric”.

Gorghiu: Posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie premier inca se joaca

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca datele exit-poll-urilor sunt partiale si ca asteapta rezultatele finale, ea sustinand ca ”posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie premier inca se joaca”.

”Le multumesc tuturor celor care au iesit la vot, care au iesit sa voteze dreapta. E un lucru pe care il apreciez si pe care il respect”, a spus Gorghiu.

Ea a adaugat ca datele exit-poll-urilor sunt partiale si ca asteapta rezultatele finale.

”Le multumesc tuturor celor care sunt angrenati in procesul electoral, e important sa ramana angrenati pana la final, orice meci se joaca pana la capat, posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie prim-ministru inca se joaca”, a sustinut Gorghiu.

Presedintele PNL a precizat ca nu vrea sa intre ”in scenarii si alte detalii”, dar s-a declarat increzatoare ca ”rezultatul va fi unul bun”.

Intrebata ce vrea sa spuna cand se refera la un rezultat bun, in coditiile in care exit poll-urile dau PNL la 21%, Gorghiu a replicat ca voturile date intre 19:00 si 21:00 nu au fost contabilizate de exit poll si ca ele ar putea fi ”pentru dreapta”.

”Dati-mi voie, pentru ca n-au intrat zilele in sac sa vin cu rezultate suplimentare in momentul cand aceasta numaratoare este finalizata. Stiti foarte bine ca ultimele doua ore, cel putin la nivel national inseamna prezenta pe dreapta. stiti foarte bine ca prezenta in Bucuresti si in mediul urban mare in Romania a fost mare”, a spus Gorghiu.

Nicusor Dan: E extraordinar, un partid care a inceput in februarie 2016 cu 40 de membri e a treia forta politica

Liderul USR Nicusor Dan a declarat ca este un fapt extraordinar faptul ca un partid care a inceput in februarie 2016 cu 40 de membri fondatori este astazi a treia forta politica din Romania. El le-a cerut reprezentantilor partidului sa ramana in sectii pentru ”a pazi” voturile.

”Este un fapt extraordinar ca un partid care a inceput in februarie 2016 cu 40 de membri fondatori este astazi a treia forta politica din Romania. Este mai mult decat atat. Este o victorie a democratiei din Romania, pentru prima oara dupa Revolutie un partid format din oameni care nu-am mai facut politica, care isi lasa deoparte carierele si timpul petrecut cu familia, pentru prima oara un astfel de partid intra in Parlament”, a spus Nicusor Dan.

El le-a multumit tuturor romanilor care au dat votul USR, miilor de oameni care au donat pentru partid, miilor de oameni care au strans semnaturi pentru ca USR sa poata candida.

”In 4 ani nu vom uita cine ne-a trimis in Parlament”, a tinut sa sublinieze liderul USR.

Nicusor Dan a numit rezultatul USR unul "exceptional". "Pentru un partid care a inceput de la zero in febraurie 2016 acesta este un rezultat exceptional", a spus el.

Presedintele USR a mai spus ca asteapta rezultatele finale pentru a vedea cum arata exact situatia in Parlament, dar exclude orice fel de alianta sau colaborare cu PSD, precizand ca USR ramane fidel proiectului alaturi de Dacian Ciolos. El a adaugat ca "usile USR" sunt deschise pentru actualul premier.

"Asteptam rezultatele finale de maine (luni - n.r.). In afara de asta, nu schimbam cu nimic ceea ce am spus in toata aceasta campanie (...) In situatia in care PSD formeaza o majoritate, noi nu vom fi in aceasta majoritate", a spus Nicusor Dan.

Liderul USR a spus ca formatiunea sa va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier si il va propune pe Dacian Ciolos.

Basescu: Am pierdut ocazia sa fiu prim-ministru din cauza scorului PNL; vom face cea mai dura opozitie la PSD

Presedintele PMP, Traian Basescu a declarat, dupa anuntarea rezultatelor exit poll-urilor, ca el a pierdut ocazia de a fi prim-ministru din cauza scorului slab al PNL care va face ca, cel mai probabil, PSD si ALDE sa guverneze. Basescu a precizat ca PMP va face cea mai dura opozitie pe care au avut-o vreodata social-democratii.

Traian Basescu s-a aratat increzator ca rezultatele oficiale vor confirma ca PMP va fi partid parlamentar si in viitoarea legislatura. ”Este pentru prima data in viata mea de politician cand sunt de acord cu Antena 3 care da scorul partidului ca fiind 6% (rezultatul PMP in exit poll-ul CURS-Avangarde - n.red.) si imi pare rau ca am pierdut ocazia sa fiu prim-ministru datorita scorului PNL, dar pentru ca PSD nu s-a hotarat inca, poate cauta si ei el mai bun prim-ministru”, a spus presedintele PMP.

Intrebat daca declaratia sa reprezinta o oferta facuta catre PSD, Basescu a raspuns: ”Cred ca aveti simtul umorului, doamna! Toti suntem veseli in seara asta, intr-un fel sau altul”.

Dimpotriva, Basescu a spus ca partidul sau va lupta impotriva PSD din opozitia. ”Va avea PSD cea mai dura opozitie pe care a avut-o vreodata. Fac un apel la reprezentantii PMP in sectiile de votare sa ramana vigilenti pana la numaratoarea voturilor pentru ca, din cartea lui Mitrea, stim ce face PSD la numaratoare”, a spus presedintele PMP.

Tariceanu, dupa exit-poll-uri: Colegii sa fie atenti la numararea voturilor; avem informatii privind tentative de frauda

Co-presedintele ALDE Calin-Popescu Tariceanu a declarat duminica seara, dupa inchierea votului si prezentarea datelor exit-poll-urilor, ca isi roaga colegii sa fie atenti la numaratoarea voturilor, astfel incat sa nu fie afectate de tentative de fraudare despre care partidul detine informatii.

”Doresc sa multumesc celor care ne-au dat votul lor in aceasta zi extrem de importanta, o zi de cotitura pentru Romania. Acest vot inseamna in primul rand un vot de incredere pentru valorile liberale pe care le reprezentam, pentru democratie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului. Ceea ce constatam acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri si din acest motiv as dori sa intelegeti ca sunt foarte rezervat in a descrie scenarii de viitor care sa ne priveasca si prefer sa asteptam numaratoarea oficiala a voturilor si rezultatele finale ale numaratorilor oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot si despre ceea ce dorim sa facem mai departe”, a spus Calin-Popescu Tariceanu.

Co-presedintele ALDE si-a rugat colegii sa fie atenti la numararea voturilor si redactarea proceselor verbale in fiecare sectie de vot.

”Vreau sa profit si sa transmit un mesaj tuturor colegilor mei din tara in a-i preveni si a-i ruga sa fie foarte atenti din acest moment la procesul de numarare a voturilor, la redactarea proceselor verbale cu rezultatele votului iin fiecare sectie de vot, in asa fel incat rezultatele noastre sa nu fie afectate de eventuale tentative de fraudare despre care avem anumite informatii”, a adaugat Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri