Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru premier

Sevil Shhaideh este propunerea facuta miercuri de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, conform News.ro.

Anuntul a fost facut de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, dupa consultarile cu preseddintele Iohannis. El a spus ca, daca va fi desemnata, aceasta va fi premierul Romaniei, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese ca el nu isi poate asuma ”deocamdata” functia de premier, din cauza unei ”condamnari nedrepte” si a unei ”legi neconstitutionale”.

Presedintele PSD a spus ca a trebuit sa tina cont de dorinta de a face o propunere care sa ii dea garantia ca indeplineste cateva conditii: ca e un om care munceste, stie, are determinare, sa aiba incredere toatala in persoana respectiva si sa ii dea posibilitatea ca el sa isi asume in continuare raspunderea pe actiunile guvernamentale.

Daca Sevil Shhaideh va fi numita premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria Romaniei.

Citeste si:
Vlad Voiculescu dezminte informația conform căreia ar avea 21 de...
Vlad Voiculescu dezminte...

Despre Sevil Shhaideh:

Sevil Shaaideh a fost numita in mai 2015 ministru al Dezvoltarii, in guvernul Ponta. Ea a lucrat aproape doua decenii la Consiliul Judetean Constanta. Dupa 2004, s-a apropiat atat de Nicusor Constantinescu, cat si de Liviu Dragnea. In 2012, a fost numita secretar de stat.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judetean Constanta in 1993. A fost, pana in 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul institutiei. Apoi, intre 2007-2012, a ocupat functia de sef al Directiei Generale de Proiecte. In aceeasi perioada, a fost si coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Din aceasta calitate a inceput colaborarea cu Liviu Dragnea, conform Digi24.

Cariera lui Sevil Shhaideh:

Citeste si:
Cîţu: Vreau ca emblema acestui Guvern să rămână construcţia de...
Premierul Cîţu: Vreau ca...

Sevil Shhaideh a absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti in 1987. A urmat o serie de cursuri de perfectionare: expert in administratie publica (USAID, Washington DC, SUA, 1995) si manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 si PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003). Are o diploma de Master in Managementul Proiectelor de Afaceri, obtinuta in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii ''Ovidius'' (2005-2007).

Si-a inceput cariera profesionala ca analist programator in cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta (1991-1993) si director Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta (1993-2007).

A ocupat functia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si de director general, Directia Generala de Proiecte, Consiliul Judetean Constanta (2007-2012). Este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) din 2000.

Este secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) din mai 2012. La 19 mai 2015, Sevil Shhaideh a fost nominalizata de premierul Victor Ponta la Ministerul Dezvoltarii, in vederea preluarii mandatului de ministru ramas vacant dupa demisia lui Liviu Dragnea, conform Digi24.

Citeste si:
Eurocommerce: Autoritatile NU trebuie sa intervina in magazine
Eurocommerce: Autoritatile NU...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri