Sevil Shhaideh, propusa de PSD-ALDE pentru functia de premier, are 52 de ani, este de religie musulmana, este absolventa de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat in Consiliul Judetean Constanta, institutie condusa, din 2004 si pana in vara acestui an, de Nicusor Constantinescu. In ultima declaratie de avere, ea a mentionat un apartament in Constanta, precum si mai multe proprietati din Siria ale sotului ei, Shhaideh Akram.

Sevil Shhaideh s-a nascut in 4 decembrie 1964. Ea a absolvit in anul 1987 Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica a Academiei de Stiinte Economice si are un masterat in Managementul Proiectelor de Afaceri obtinut la Universitatea Ovidius din Constanta. De asemenea, are mai multe specializari - expert in administratia publica, manager ONG, obtinute in SUA din partea USAID, in anii ’90 si la inceputul anilor 2000. Primul sau loc de munca a fost la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, ca analist programator, in perioada 1987 - 1991, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager de sisteme informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta, conform News.ro.

Din 1993, Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judetean Constanta, unde pana in 2007 a ocupat functia de director de sisteme informatice, in timp intre 2007 si 2012 a fost director general in Directia Generala de Proiecte din Consiliul Judetean Constanta. De asemenea, intre 2007 si 2012 a fost si coordonator in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ocupandu-se, printre altele, de elaborarea amendamentelor cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala.

In 2015, Sevil Shhaideh a fost numita secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care ministru era Liviu Dragnea. Dupa demisia acestuia din functia de ministru, Sevil Shhaideh a preluat prerogativele sale, conducand Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din mai pana in noiembrie 2015. La investirea in functia de ministru, ea a jurat pe Coran.

Sevil Shhaideh s-a casatorit in 2011, iar martori la acel eveniment au fost presedintele Consiliul Judetean Constanta din acea perioada, Nicusor Constantinescu, dar si Liviu Dragnea. La momentul numirii ei in Ministerul Dezvoltarii, a aparut informatia conform careia Liviu Dragnea i-ar fi fost nas, insa liderul PSD a negat, precizand ca in religia musulmana nu exista nasi si ca el doar a fost martor, alaturi de altii, la casatoria acesteia. Sevil Shhaideh s-a aflat la un moment dat si pe lista de parlamentari a PSD Constanta pentru alegerile din 11 decembrie 2016, pe un loc eligibil, dar in cele din urma nu a mai candidat.

In cea mai recenta declaratie de avere, din mai anul acesta, cand ocupa functia de consilier la Ministerul Dezvoltarii, ea scrie ca are un apartament de 47 de metri patrati in Constanta, dobandit in 1994. De asemenea, mai are trecute proprietati din Siria ale sotului ei, Shhaideh Akram. Una dintre acestea este un apartament de 95 de metri patrati dobandit in 1993 prin cumparare, locul in care se afla fiind sters din document. Alte doua apartamente, de 145 si de 180 de metri patrati, se afla in Damasc, primul fiind construit in 2003 si cel de-al doilea fiind cumparat in 2013.

Sevil Shhaideh are doua conturi in lei deschise in 2011 la Raiffeisen Bank, unul de 423.817 lei si celalalt de 167.004 lei. Ea a acordat in nume personal un imprumut de 20.000 de euro lui Chhide Bachir. Shhaideh are si un credit la BRD de 60.000 de lei, contractat in 2012 si scadent in noiembrie 2017. In aceeasi declaratie de avere, ea are trecute venituri de 30.647 de lei ca secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, 61.900 d elei ca ministru si 92.969 de lei ca membru intr-un consiliu al Eximbank. Conform declaratiei de interese, este actionar la Coremar (cupon gratuit) si la Rosyr International SRL, firma radiata. De asemenea, este si vicepresedinte la Asociatia Dispeceratul Civic.

Sevil Shhaideh este propunerea facuta miercuri de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Daca Sevil Shhaideh va fi numita premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria Romaniei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri