Desfiintarea comisiilor din casele de sanatate, reinfiintarea Institutului de criminologie si eliminarea Declaratiei 088, in sedinta de Guvern

Guvernul ar putea aproba, joi, in sedinta, desfiintarea comisiilor de specialitate din casele de asigurari de sanatate, aceasta fiind o masura prevazuta in progamul de guvernare al social-democratilor si, de asemenea, ar putea aproba reinfiintarea Institutului de Criminologie, au declarat pentru News.ro, surse guvernamentale.

Astfel, potrivit programului de guvernare al PSD, desfiintarea comisiilor din casele de sanatate ar duce la debirocratizarea accesului la tratament al pacientilor din programele nationale, intelegand prin aceasta, accesul pacientilor la tratamentul adecvat la momentul diagnosticarii. Reducerea timpului se va realiza prin desfiintarea comisiilor si posibilitatea medicului terapeut de a-si alege cea mai buna varianta de tratament pentru pacientul sau, conform News.ro.

De asemenea, potrivit surselor citate, Cabinetul Grindeanu ar putea aproba o Hotarare privind reinfiintarea Institutului de Criminologie, pentru ca impreuna cu Ministerul Justitiei, Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Parlamentul, reprezentantii sistemului judiciar si facultatile de drept sa contribuie la elaborarea principalelor elemente de politica penala ale statului roman . Efectele acestei HG ar fi ca ”legislatia penala s-ar bucura de stabilitate si se va evita conflictul cu texetele constitutionale referitoare la drepturi fundamentale”, arata sursele citate.

Totodata, in sedinta se va discuta o nota pentru eliminarea Formularului 088, despre care liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca a fost “cosmarul” oamenilor de afaceri si “o povara birocratica”, din cauza careia mii de firme romanesti au fost blocate “abuziv”. Sedinta de guvern este programata sa inceapa la ora 14.00.

Citeste si:
Arafat: Se observă un trend uşor descrescător
Arafat: Se observă un trend...
Sursa foto: Gabilungu | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri