Serviciul de Informatii Externe (SIE) precizeaza ca ”stirile” vehiculate in ultimele zile, cu atat mai mult existenta vreunui document ce urmeaza a fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind ”scenarii de destabilizare a Romaniei puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria si Moldova” nu sunt reale.

”Serviciul de Informatii Externe constata existenta unei ample campanii de manipulare si dezinformare prin lansarea unor asa-zise «informatii» ajunse «pe surse din SIE» la diversi vectori media periferici si preluate apoi de presa scrisa cu audienta extinsa sau de posturile TV cu acoperire nationala”, se arata intr-un comunicat SIE dat publicitatii miercuri, conform News.ro.

SIE precizeaza ca folosirea numelui si autoritatii Serviciului de Informatii Externe pentru a da credibilitate unor informatii false si invocarea ”informatiilor din surse apropiate” scuteste autorii de obligatia de a aduce probe in favoarea ”alegatiilor prezentate”. ”In acest fel demersuri initiate de vectori media minori doar din dorinta de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea si comentarea unor informatii false, un element de natura sa induca confuzie si teama in randul populatiei”, avertizeaza SIE.

”Dorim sa precizam ca niciuna dintre «stirile» vehiculate in ultimele zile, cu atat mai mult existenta vreunui document ce urmeaza a fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind «scenarii de destabilizare a Romaniei puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria si Moldova» NU SUNT REALE”, se arata in comunicat.

Citeste si:
Romania, afectata de propunerea Finlandei pentru viitorul buget al UE
DOCUMENT Romania, afectata de...
Sursa foto: Shutterstock/ Nirat.pix

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum va puteti tine documentele in siguranta in cazul unui dezastru