Iohannis, despre afirmatia liderilor CE ca legislatia penala poate afecta fondurile europene: In faza asta, e o usoara exagerare

Presedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi, ca fiind "o usoara exagerare" afirmatia prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans privind situatia din Romania pe justitie, care ar putea afecta alocarile de fonduri europene.

Intrebat despre aceasta declaratie a prim-vicepresedintelui CE, Iohannis a raspuns: "In faza asta, este o usoara exagerare". Presedintele a recunoscut ca exista o ingrijorare insa "pe buna dreptate" din partea liderilor Comisiei Europene, conform News.ro.

Parlamentul European a inceput joi dimineata o dezbatere in plen privind situatia din Romania. Discutia a inceput cu o alocutiune a vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a lansat un apel catre Guvernul roman sa nu “faca pasi in spate” in lupta anticoruptie si sa revizuiasca Ordonanta de Urgenta privind codurile penale si proiectul de lege privind amnistia si gratierea. El a subliniat ca Romania merita politicieni care sa lupte impotriva coruptiei. Oficialul a explicat ca Executivul UE este interesat direct de situatia din tara noastra, pentru ca afecteaza alocarea de fonduri UE in Romania.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri