Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat joi, la Parlament, ca solicita demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, deoarece este „depasita de situatie”, iar faptul ca a prezentat „o lista neagra” a persoanelor care instiga populatia la proteste reprezinta „un atac la adresa libertatii de exprimare si a democratiei”.

„In aceasta perioada extrem de tensionata, cand institutiile au obligatia sa actioneze cu multa responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos: am vazut un ministru de Interne depasit de situatie, care in loc sa ne xplice cum poate evita escaladarea unor situatii neprevazute sau despre care aveau informatii ca pot degenera a trecut la amenintari extrem de periculoase pentru orice societate democratica”, a precizat Eugen Tomac, conform News.ro.

Deputatul a mai spus ca PMP solicita „demisia imediata” a ministrului de Interne, Carmen Dan. „Faptul ca ministrul de Interne in urma cu putin timp a prezentat o lista neagra a persoanelor care instiga populatia la proteste reprezinta un atac la adresa libertatii de exprimare si a democratiei. Credem ca asemenea practici comuniste nu isi au locul in randul institutiilor statului roman, motiv pentru care PMP cere demisia imediata a ministrului de Interne. Este inacceptabil un asemenea comportament, ii recomandam sa stea cateva zile la Sighet sa vada ce inseama suferinta din partea celor inclusi candva pe asemenea liste de amenintare”, a completat presedintele executiv al PMP.

Eugen Tomac a sustinut ca este „un atac fara precedent” pe care „il condamna cu toata fermitatea”, motiv pentru care cere ministrului de Interne sa-si prezinte demisia. ”Ieri, in data de 1 februarie, actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare (in special pe pagina grupului „Coruptia ucide”, prin evenimente sub titulatura „NU legii gratierii si amnistiei!”). Cu aceasta ocazie, am remarcat implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie sau membri ai unor formatiuni politice pentru sustinerea acestor proteste in strada. Va pot da si cateva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Sercan, Lucian Mindruta, Nicusor Dan, Clotilde Armand, Catalin Tolontan sau Andrei Gheorghe. Ne-am confruntat cu situatii in care pe site-urile de socializare au fost postare adrese de domiciliu al unor lideri politici si numerele de telefon ale ministrilor, ceea ce a accentuat si mai mult presiunea strazii si a crescut gradul de emotie negativa! Respectivele informatii erau protejate de Legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea, ele au devenit publice”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, joi, intr-o conferinta de presa.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri